Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Yeni Safak», που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θέλει να κατασκευάσει ναυτική βάση στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Προφανώς, η Τουρκία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί της Κυπριακή ΑΟΖ. Βέβαια ερωτηματικά προκαλεί η σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης, και περισσότερο η σκοπιμότητα της όλης επένδυσης, δεδομένης της εγγύτητας των τουρκικών ακτών σε σχέσης με τα κατεχόμενα και της ύπαρξης της ναυτικής βάσης της Μερσίνης.

Με άλλα λόγια η Τουρκία δεν έχει και μεγάλη ανάγκη μιας ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα, λόγω της εγγύτητας των τουρκικών και των κυπριακών ακτών, ενώ μια ναυτική βάση, κοντά στα ελεύθερα εδάφη της Κύπρου, θα μπορεί να δεχτεί, ανά πάσα στιγμή, πλήγματα και να υποστεί ζημιές. Άλλωστε, οι αποστάσεις στην Κύπρο δεν είναι και τόσο μεγάλες!

Comments

 1. Σε 10 Χρόνια η ανατολική Μεσόγειος θα ονομάζεται Δυτική Ισλαμική θάλασσα.
  Κύπρος Ισραήλ Ελλάδα =18 εκ.
  Τουρκία Αίγυπτος συρία Παλαιστίνη Λιβύη Λίβανος =250 εκ…….
  Είναι θέμα χρόνου μόνο με τις ψαρόβαρκες το Ισλάμ,, να πνίξει και τα δελφίνια της Ανατολικής Μεσογείου.
  Μην πω για το Ισραήλ,, το οποίο αν είχε πέσει όλη η Κύπρος στα ισλαμικά χέρια το 74, σήμερα Ισραήλ δεν θα υπήρχε.
  Όλες οι θαλάσσιες οδοί από Ειρηνικό qatar Σουέζ Γιβραλτάρ Βόσπορο Βάση Αλβανίας Βάση Κύπρου θα ελέγχονται σε λίγο από Τουρκία – Ισλάμ. …
  Και λαμβάνοντας υπόψη ότι σε λίγα χρόνια το πολιτικό Ισλάμ θα ελέγχει πολιτικά τα περισσότερα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια,,, καλά κρασιά… Καλά κρασιά.
  Και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση ελέγχεται από το πολιτικό Ισλάμ – τους Τούρκους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *