Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του περιβαλλοντικού οργανισμού μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα ECOCITY υπέγραψαν, στις 7 Απριλίου, μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την υποστήριξη υπηρεσιών και ενεργειών που σχετίζονται με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής, ενεργειακής και πολιτικής προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, όπως επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ECOCITY προβλέπεται η ανάπτυξη στρατηγικής και δράσεων για θέματα ενημερώσεως, ευαισθητοποιήσεως και κινητοποιήσεως του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων-αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου-στους τομείς της Κυκλικής Οικονομίας, της Πράσινης Συμφωνίας-Ηλεκτροκίνησης και της Βιώσιμης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Παράλληλα, για την από κοινού συμμετοχή των ΥΠΕΘΑ και ECOCITY, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το πρώτο, σε έργα, πρωτοβουλίες και χρηματοδοτούμενα προγράμματα, θα αξιοποιηθεί η ιδιαίτερη τεχνογνωσία του ECOCITY που αφορά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, πολιτικής, νομοθεσίας και εκπαίδευσης καθώς και το προβεβλημένο ακαδημαϊκό, επιστημονικό και επαγγελματικό δυναμικό που δραστηριοποιείται εθελοντικά στους κόλπους του.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ECOCITY υπέγραψαν οι εκπρόσωποί τους, αφ’ ενός ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΟΣΥ Υποναύαρχος Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ και αφ’ ετέρου ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, σε σύντομη εκδήλωση με την παρουσία περιορισμένου αριθμού προσώπων κατ’ εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”. Η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ECOCITY προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα με την σύσταση ομάδων έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *