«Πρώτη η ΝΔ το άσκησε ξεκινώντας από το Ιόνιο. Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της, η οποία εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 μίλια και στον εναέριο χώρο στα δέκα» είπε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα χθες στην τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής.

Το δικαίωμα επέκτασης 12 μίλια είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα της ΄χωρας. Δεν αμφισβητείται δεν τίθεται υπο αίρεση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από το Ιόνιο. Επίσης είναι γνωστό γιατί δεν έχουν επεκταθεί από καμία κυβένρηση τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο. Χωρίς να σημαίνει ότι η χώρα δεν διαθέτει το δικαίωμα. Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία που είναι στα 6 μιλια στην θάλασσα και 10 στον αέρα. Γνωρίζετε ότι και επι ημερών σας υπήρχαν navtex της Τουρκίας που έγιναν με πραγματικά πυρά μεταξύ 12 και 6 μιλίων όπως και Ελληνικές. Να είστε πιο προσεκτικός όταν υιοθετείτε επιχειρηματα από μεταγραφές που έχετε πάρει από το ΠΑΣΟΚ. Η χώρα υπερασπίζετε την κυριαρχία της. Εχει ΕΔ που είναι σε ετοιμότητα και έχει αποδείξει όποτε χρειάζετε την αποτρεπτική της ισχύ.

Η δική μας κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλία να προχωρήσει λελογισμένο αλλά τολμηρό πρόγραμμα ενίσχυσης Ενόπλων Δυνάμεων. Προέκυψε η ευκαρία για διμερή συμφωνία Γαλλία και προχωράμε σε αντικατα΄σταση Μιράζ με 18 νεά αεροσκάφη. Προχωράμε και λύνουμε και εκκρεμότητα του παρελθόντος με νέες 4 φρεγάτες. Θα έρθει η πρόταση του Υπ. Αμυνας για την επιλογή που πρέπει να γίνει. Εμείς υπογράψαμε την σύμβαση υποστήριξης για τα Μιράζ. Εμείς προχωράμε στην υπογραφή συμβάσεων για τορπίλες. Άλλη μια εκκρεμότητα που βρήκαμε από το παρλεθόν Μην αφισβητείτε την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων και την βούληση της κυβέρνησης να τις ενισχύσει. Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε και σε προσλήψεις στις ΕΔ. 15 χιλ στελέχη εντός της επόμενης 5ετίας.

Προχωράμε και στην αναμόρφωση της στρατιωτικής θητείας. Πρέπει να προσφέρει μια σειρά από βασικές δεξιότητες στα ελληνόπουλα. Αναμένω τις προτάσεις του ΥΠΕΘΑ.