Ένα πολύ ενδιαφέρον σύστημα υποστήριξης πεζικού παρουσίασε η ουκρανική εταιρία SpetsTechnoExport. Πρόκειται για το μη-επανδρωμένο τροχοφόρο όχημα Fantom-2 (8 x 8). Εκτός από την κύρια αποστολή του, που είναι η παροχή πυρών υποστήριξης στο πεζικό, το Fantom-2, λόγω της σπονδυλωτής κατασκευής του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μη-επανδρωμένο όχημα υποστήριξης (μεταφοράς τραυματιών, διάσωσης, ανεφοδιασμού μονάδων πρώτης γραμμής, όχημα αναγνώρισης κ.ά.).

Το Fantom-2 αποτελεί εξέλιξη του Fantom-1 (6 x 6) και παρουσιάζει δυνατότητα μεταφοράς βαρύτερου φορτίου. Το ολικό μήκος του Fantom-2 είναι 4,2 μέτρα (3 μέτρα είναι το ολικό μήκος του Fantom-1), ενώ ενσωματώνει και ισχυρότερο κινητήρα.

Στην έκδοση υποστήριξης πεζικού το Fantom-2 ενσωματώνει το σύστημα πυροβόλων Taipan, το οποίο αποτελείται από δύο πυροβόλα των 23 χιλιοστών με ταχυβολία 5-3.400 φυσιγγίων το λεπτό και δραστικό βεληνεκές 1.800 μέτρα, μία συσκευή παρατήρησης ημέρας με κάμερα η οποία μπορεί να ανιχνεύσει στόχους από τα 10 έως τα 4.000 μέτρα και ένα σύστημα θερμικής απεικόνισης για νυχτερινή παρατήρηση με μέγιστη εμβέλεια τα 2.500 μέτρα. To Fantom-2 ενσωματώνει επίσης το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης μη-κατευθυνόμενων ρουκετών Strila-M (20 ρουκέτες τύπου RS-80 διαμετρήματος 82 χιλιοστών έτοιμες προς εκτόξευση, μέγιστης εμβέλειας 7.000 μέτρων). Ο εξοπλισμός του Fantom-2 συμπληρώνεται από έναν μονό εκτοξευτή κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων τύπου 9K115-2 Metis-M μέγιστου βεληνεκούς 2 χιλιομέτρων ή τύπου 9M120 Ataka μέγιστου βεληνεκούς 6 χιλιομέτρων (σύμφωνα με την εταιρία το όχημα μπορεί να εφοδιαστεί με οποιοδήποτε κατευθυνόμενο αντιαρματικό βλήμα διαμετρήματος 130 χιλιοστών).