Να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, επιχείρησε το πρωί του Μ. Σαββάτου λέμβος με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, αλλά εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από Περιπολικό σκάφος.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες από τουρκική ακταιωρό.

Comments

  1. Χαχαχα κ εγω αυτό παρατήρησα.
   Θα το έβγαλαν για να μην προκαλεί μάλλον.
   Γιατί οι γείτονές μας προκαλούνται κ εύκολα.
   Αν κάποιος υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα του αλλά αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις παράνομες διεκδικήσεις τους ενοχλούνται.
   Άμεσα τοποθέτηση οπλισμού σε ΌΛΑ τα σκάφη.
   Κ αντικατάσταση όλων των ακατάλληλων σκαφών που διαθέτει το Λιμενικό κ η Ακτοφυλακή.

   Έχουμε ήδη να ναυπηγουνται μέσω χρηματοδότησης 90-10 από Ε.Ε 15 FB-56 SF κ 4 P355GR τα οποία είναι οπλισμένα.
   Οι αριθμοί πρέπει να γίνουν 50 κ 15 αντίστοιχα
   με ταυτόχρονη αίτηση μέρος των επιπλέον σκαφών να κατασκευαστούν από ελληνικα ναυπηγεία π.χ Σύρου κ ας πληρώσουμε εμείς κάτι παραπάνω για τα επιπλέον αλλάζοντας την χρηματοδότηση σε 70-30.
   Ο λογαριασμός ανεβαίνει πολύ βέβαια, αλλά αποκτάς σοβαρά σκάφη, εξαφανίζεται η πολυτυπια κ μέσω της οικονομίας κλίμακας γίνεται απόσβεση σε ένα μέρος του κόστους απόκτησης.
   Κ ταυτόχρονα αντικαθιστούμε 1προς 1 ΟΛΑ τα ακατάλληλα κ άοπλα σκάφη που έχουμε δίνοντας τα κατάλληλα εργαλεία στο προσωπικό των δύο υπηρεσιών κ αλλα δίνουμε κ δουλειά σε πολλές Έλληνες.

 1. Επιτρεψτε μου να συπληρωσω.

  Μαζι με τις ευλογιες του νυν κυβερνητικου σχηματιμου κι ενα σημαντικο μερος της Ελληνικης(;;) κοινωνιας, αφηνονται οι λαθραιοι να εισβαλουν τα Εθνικα συνορα μεσω θαλασσιων περασματων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *