Βέλγιο και Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι επέλεξαν το πυροβόλο Bofors 40 Mk.4 της BAE Systems για τον εξοπλισμό των 12 νέων πλοίων ναρκοπολέμου που θα ναυπηγήσουν. Το πυροβόλο ανήκει στο διαμέτρημα των 40 χιλιοστών, έχει βάρος 2,3 τόνους και μπορεί να κινηθεί στην κατακόρυφο από τις -20ο στις +80ο. Η αναχορηγία του είναι 100 πυρομαχικά έτοιμα προς βολή, με δυνατότητα πυροδότησης στον αέρα (Air Burst) και μέγιστο βεληνεκές 12,5 χιλιόμετρα. Εκτός του πυροβόλου των 40 χιλιοστών τα πλοία θα ενσωματώνουν και ένα (1) πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών.

Comments

  1. Το συγκεκριμένο πυροβόλο θα ήταν μια εξαιρετική εναλλακτική ως CIWS (και όχι μόνο) στη θέση του RAM για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ, συμπληρωματικά προς το πλωριό Oto Strales. Λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος των πυρομαχικών, αποτελεί οικονομικότερη και πιο ευέλικτη επιλογή χωρίς να υστερεί σε επιδόσεις, αφού το βεληνεκές του αγγίζει τα 12.5χλμ και μπορεί να αντιμετωπίσει εξίσου αντιπλοϊκά βλήματα, αεροσκάφh/drones και κάθε είδους ασσύμετρες απειλές σε επιφάνεια και αέρα. Οι Βρετανοί το έχουν επιλέξει για τον εξοπλισμό των δικών τους Type 31, στη θέση των phalanx.

      1. Αγαπητέ φιλέ θα διαφωνίσω. Με τη δυνατότητα αλγόριθμων πλήρως αυτόματης λειτουργίας, τα έξυπνα air burst proximity fuse πυρομαχικά 3P, την ταχυβολία των 300rounds/min και το βεληνηκές των 12.5km, δεν βλέπω τι θα είχε να ζηλέψει από τα Phalanx, το Millennium των 35mm ή το RapidFire T40.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *