Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «MADEX 2023», η ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries) παρουσίασε τις λύσεις που προσφέρει στον τομέα των περιφερόμενων πυρομαχικών για πλοία, και συγκεκριμένα τα πυρομαχικού τύπου Green Dragon (Mini Harpy) και HAROP. Τα Green Dragon είναι ενσωματωμένα σε πολλαπλό εκτοξευτή 12 θέσεων (κελιών), ενώ τα HAROP σε δύο τριπλούς εκτοξευτές.

To Green Dragon μπορεί να εκτοξευτεί από χερσαίες, ναυτικές, ακόμα και εναέριες πλατφόρμες. Έχει αυτονομία πτήσης 100 χιλιομέτρων, διαθέτει πολεμική κεφαλή βάρους 8 κιλών, για αναγνώριση στόχου χρησιμοποιεί ηλεκτροπτικούς αισθητήρες μεταφοράς εικόνας προς τον χειριστή, ενώ παράλληλα κινείται μέσω ηλεκτρικού κινητήρα. Συνολικά ζυγίζει 40 κιλά, ελέγχεται μέσω σύνδεσης δεδομένων, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί για πλήρη επιχειρησιακή αυτονομία χωρίς την παρεμβολή κάποιου εξωτερικού παράγοντα.

Τα HAROP αποτελούν εξέλιξη των Harpy και έχουν σχεδιαστεί να προσβάλουν σε μεγάλες αποστάσεις, περί των 1.000 χιλιομέτρων, στρατηγικής σημασίας στόχους, όπως βάσεις επιτήρησης, ραντάρ κ.ά. Είναι εφοδιασμένα με ηλεκτροπτικούς αισθητήρες, ενώ μπορούν να λειτουργούν είτε αυτόνομα είτε από χειριστή στο έδαφος. Επίσης ενσωματώνει χαρακτηριστικά Stealth, για να αποφεύγει τον εντοπισμό του από τα εχθρικά μέσα αεράμυνας. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει προσβολή στόχου ή ακυρωθεί η αποστολή το HAROP έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στη βάση του και να προσγειωθεί.