Στην παραλαβή των δύο από τα τέσσερα συνολικά υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ιταλία, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Τα συγκεκριμένα σκάφη, ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» και το ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας» ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν ολικό μήκος 38,6 μέτρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους.

Παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια. Τα δύο πρώτα πλοία παρελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα για τις απαραίτητες δοκιμές, είναι τελευταίας τεχνολογίας και η επίσημη ένταξή τους θα πραγματοποιηθεί περίπου στα τέλη Ιανουαρίου. Το 3ο περιπολικό πλοίο αναμένεται να παραδοθεί τέλος Μαΐου και το 4ο τέλος Νοεμβρίου.

Comments

  1. Πολυ καλο το RWS αλλά τα 12,7mm που σχεδιάζεται να μπουνε ειναι λίγα. Θα προτιμουσα κάτι σε 20-25mm.
   Κανεις μπορεί να υποθέσει οτι «ειναι απλα λιμενικο». Ναι μεν, αλλα οι απέναντι εξοπλιζουν τα δικα τους πολυ βαρια, οποτε και θεωρώ πως θα επρεπε να αναβαθμισουμε και μεις το δικο μας επιπεδο.

 1. Αυτα ειναι οτι πρεπει και για παρακτια περιπολικα για το ΠΝ. Αν και πιστευω πως η αρμοδιοτητα αυτη πρεπει να περασει στην Ακτοφυλακη

 2. Εάν μπορούσαν να φέρουν και Hellfire δε, θα ήταν άξιο συνοδευτικό των

  Αλουμινο-περιπολικών που μας πασάρουν οι φίλοι μας οι Αμερικλάνοι.

  Βάζεις και μια βυθοκόρο δίπλα και έχεις μια ευέλικτη δύναμη Παράκτιων

  τακτικών και επιχειρήσεων , βάσει προτύπων ΝΑΤΟ και βούλησης Πρεσβείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *