Στη διάρκεια της δράσης «Ημέρες Αεροπορίας και Άμυνας» (LAGARI HSG : LAGARI Havacılık ve Savunma Günleri) η TÜBİTAK-SAGE έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την οικογένεια πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς Kuzgun, η παρουσίαση των οποίων είχε γίνει στην έκθεση «IDEF 2019». To Kuzgun μπορεί να ενσωματώσει διαφορετικές πολεμικές κεφαλές (υψηλής εκρηκτικότητας, θραυσμάτων, θερμοβαρικές) και επιτυγχάνει διαφορετικό μέγιστο βεληνεκές. Επίσης μπορεί να ενσωματωθεί σε μια σειρά πλατφόρμων, χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών, με στόχο να αντικαταστήσει διαφορετικά πυρομαχικά.

Τα πυρομαχικά Kuzgun βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη με τις πρώτες δοκιμές να έχουν προγραμματιστεί για φέτος. Οι εκδόσεις που θα δοκιμαστούν είναι οι Kuzgun-SS (Serbest Süzülen), Kuzgun-TjM (Turbojet Motorlu) και Kuzgun-KY. Το βάρος των πυρομαχικό είναι ανάλογο της έκδοσης με μέση τιμή τα 100 κιλά. Εκτός των διαφορετικών πολεμικών κεφαλών τα πυρομαχικά μπορούν να ενσωματώσουν και διαφορετικούς ερευνητές (λέιζερ, υπέρυθρο, ραντάρ). Στην έκδοση SS το πυρομαχικό έχει μέγιστο βεληνεκές 110 χιλιόμετρα (άφεση από μεγάλο ύψος), ενώ στην έκδοση TjM έχει μέγιστο βεληνεκές 245 χιλιόμετρα (άφεση οπό μεγάλο ύψος).

Comments

 1. Ότι και να κάνουν τα γιασουφάκια δεν μπορούν να φτάσουν την Ελληνική αμυντική βιομηχανία η οποία με την βοήθεια της κυβέρνησης αναπτύσει όπλα που δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νούς. Χα χα χα

 2. Ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας όσον αφορά τους τουρκικούς εξοπλισμούς και τεχνολογια…
  Τα μισά ναναι αληθεια και λειτουργικά είναι απογοητευτική και ανυσηχητικη η απόσταση που δημιουργείται μεταξύ μας…
  Πρεπει να βρούμε απαντήσεις και λύσεις για όλα σύντομα…
  Κάποιοι τα ρίσκαραν αρκετά παραπάνω από ότι έπρεπε.
  Ελπιζω η προσπάθεια επαναεξοπλισμου της χώρας να ενταθεί ,χωρίς ρίσκο φυσικα…
  Με εκτίμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *