Οι δηλώσεις του νέου ΥΕΘΑ στο ραδιόφωνο του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» μας δίνουν την αφορμή για ένα σύντομο σχολιασμό πραγμάτων που έχουμε πει ξανά και ξανά αλλά δυστυχώς μάλλον δεν εισακούγονται στον πολιτικό κόσμο. Η κριτική μας είναι καλόπιστη και καλοπροαίρετη και στόχος της είναι να αφυπνίσει συνειδήσεις και να εγείρει τον πολιτικό κόσμο που στο σύνολο του σφυρίζει αδιάφορα. Για τη δε στρατιωτική ηγεσία να πιέσει με κάθε μέσο και τρόπο και αν δεν εισακούγεται να παραιτηθεί. Μπορεί αυτά που γράφουμε να ακούγονται λίγο περίεργα ή σκληρά αλλά είναι η αλήθεια. Και όπως θα λέμε τα καλά θα λέμε και τα άσχημα. Και δυστυχώς οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ σήμερα δεν μας άρεσαν. Και εξηγούμαστε:

Ο Υπουργός πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πως αν θέλουμε πραγματική αποτροπή αυτή έχει κόστος και μεγάλο τίμημα. Αξιόπιστη αποτροπή σημαίνει θυσίες. Θυσίες οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές. Μονίμως ακούμε δηλώσεις περί καλής γειτνίασης, σταθερότητας, συνεργασίας. Και πάμε παρακάτω. Να πείτε κύριε Υπουργέ την σκληρή αλήθεια. Χωρίς χρήματα και μάλιστα άμεσα η ελληνική αποτροπή θα καταρρεύσει. Ήδη κρατιέται με νύχια και δόντια. Τα επιτελεία τα γνωρίζουν καλά. Πλέον έχουν ενημερώσει διεξοδικά τη πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον Πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ. Να μην μιλάμε με γενικές, βαρύγδουπες και αόριστες δηλώσεις αλλά με συγκεκριμένα λόγια που αφορούν τα εξοπλιστικά.

Δεν μπορεί να λέμε μονίμως για κούρσα εξοπλισμών. Ποια κούρσα; Κούρσα αφοπλισμού και αυτοεμπάργκο ναι. Το λέμε και το γράφουμε ευθαρσώς: έχουμε επιβάλει μονομερή αφοπλισμό με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν φέρνουν την άνοιξη. Πως αν θέλουμε παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουμε νέα πλοία άρα χρήματα. Δεν νοείται Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη χωρίς ανάλογη αεροναυτική παρουσία. Και αυτή η παρουσία ΔΕΝ μπορεί να γίνει με τα σημερινά μέσα και οπλικά συστήματα. Οριακά επαρκεί για το Αιγαίο.  

Η πρωταρχική δουλειά του ΥΕΘΑ είναι να διεκδικεί πόρους και τα επιτελεία να τα διαχειρίζονται. Πάλι να κάνουμε αναθεώρηση των εξοπλιστικών; Τα έχουμε αναθεωρήσει χίλιες φορές. Μήπως δεν ξέρουμε τις ανάγκες μας;

Και δυστυχώς κύριε Υπουργέ επειδή εγκαταλείψαμε τους εξοπλισμούς εδώ και αρκετά χρόνια οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, άρα απαιτούνται και τα ανάλογα χρήματα. Δεν τίθεται θέμα κούρσας εξοπλισμών αλλά αντικατάστασης του υφιστάμενου υλικού

Να πούμε με ειλικρίνεια και πολιτικό θάρρος πως η θητεία των εννέα μηνών είναι επιεικώς αστεία. Πως η επάνδρωση των μειζόνων διοικήσεων και επιμέρους σχηματισμών είναι τραγικά ανεπαρκής. Πως το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων έχει μέσο όρο ηλικίας περί τα 40 έτη. Έστω να αυξηθεί η θητεία στους 14 μήνες. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε.

Συνεχίζοντας: ευτυχώς αντιληφθήκαμε πως το μείζον για τη ΠΑ δεν είναι τα νέα αεροσκάφη είτε λέγονται F-35 είτε Rafale είτε οτιδήποτε άλλο αλλά άμεσα να αξιοποιούμε ότι έχουμε. Όμως ο εκσυγχρονισμός των F-16 που πρέπει να τρέξει με ταχύτητα φωτός δεν αρκεί. Επιπλέον, οι οροφές της ΠΑ έχουν συρρικνωθεί και θα πιεστούν και ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, οι νέες απειλές δοκιμάζουν το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου που χρήζει ριζικού εκσυγχρονισμού.

Επίσης, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν θα παραλάβει τα F-35 δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχαστούμε. Ήδη διαθέτει έναν εκσυγχρονισμένο στόλο F-16 με πλούσιο οπλοστάσιο και νέα όπλα. Αντίθετα, η απειλή των S-400 δημιουργεί νέα δεδομένα.

Επιτέλους να σταματήσουμε να βαυκαλιζόμαστε με τα δήθεν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ούτε οδηγούν πουθενά ούτε οδήγησαν τόσα χρόνια ούτε και θα οδηγήσουν. Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Η Τουρκία δεν συνετίζεται με κανένα άλλο μέσο και τρόπο πλην της ισχύος, της σκληρής ισχύος.

Τα ΜΟΕ θα έπρεπε να τα είχαμε ακυρώσει χθες με αυτή τη συμπεριφορά της καθημερινής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Κύπρο και την Ακσενερ να αλωνίζει στη Θράκη.

Εκτίμηση μας είναι πως η ελληνική κοινωνία θα συμμεριστεί τους παραπάνω προβληματισμούς μας. Η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση επιβάλλεται να αντιληφθεί πως το πολιτικό κόστος δεν πρέπει να αποτελεί τον βασικό γνώμονα για κάθε απόφαση. Η εύρεση οικονομικών πόρων για μια κυβέρνηση που σέβεται την Εθνική Άμυνα και πραγματικά λαμβάνει υπόψη το τίμημα και το κόστος της πραγματική αποτροπής και όχι της κατ’ επίφαση είναι ζήτημα ιεράρχησης αναγκών και προτεραιοτήτων.  Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Comments

 1. εχει νομιζω χαθει η εθνικη συνειδηση απο την νεολαια κανεις δεν θελει να παει στρατο κ απο ολους λεγεται οτι ειναι χασιμο χρονου,εαν γινει αυξηση της θητειας κ πει η αντιπολιτευση 6 μηνες ολοι θα στηριξουν την αντιπολιτευση δυστυχως εχουμε καλομαθει κ δεν μας απασχολει ουτε η υπαρξη της ιδιας της χωρας μας.

 2. Κατ εμε δεν ειναι τοσο σημαντικη η αυξηση της θητειας οσο θα ηταν η τακτικη σοβαρη μετεκπαιδευση των κληρωτων

  1. Είμαστε στην αρχή της 4ετιας. Αν δεν αυξηθεί η θητεία με την πρώτη πρόφαση, αύριο θα είναι αργά. Δεν έχουν δικαιολογία που δεν την αύξησαν … χθες.
   Αλλά υποπτεύομαι κάτι άλλο , όσο απίστευτο κι αν ακούγεται. Οι υπάλληλοι της κάθε Βουλής νομοθετούν πρώτα για τον εαυτό τους. Τό ‘χουν αποδείξει αυτό τουλάχιστον στα φορολογικά νομοσχέδια, αλλά και στα περί ευθύνης υπουργών και ακόμη και σε θέματα κοινού ποινικού κώδικα (σιγά μην πάνε φυλακή αυτοί ή τα παιδιά τους επειδή π.χ. χτύπησαν πεζό οδηγώντας μεθυσμένοι). Έτσι προστατεύουν τους εαυτούς τους και τα ΠΑΙΔΙΑ τους … Υπ’αυτού του πρίσματος θεώρησης του προκειμένου περί αύξησης θητείας …
   ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ

 3. Το πραγματικά σωστό είναι να αποκτήσουμε κάποτε (επιτέλους) επαγγελματικό στρατό, άρτια εκπαιδευμένο και σωστά εξοπλισμένο, ικανο για νικηφόρες επιχειρήσεις και όχι απλά στρατό παρελάσεων κτλ.

  Επαγγελματίες στρατιωτικούς-πολεμιστές (τύπου Αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων) που να μπορούν να χρησιμοποιούν πανάκριβα οπλικά (πολύπλοκα και τεχνολογικά προηγμένα) συστήματα και όχι (ας μου επιτραπεί ο όρος χωρίς παρεξήγηση) ‘κωλοφάνταρα’που δεν θέλουν να υπηρετήσουν και δεν τους νοιάζει η διαφύλαξη-διατήρηση του εξοπλισμού που τους δίνουν κατά την διάρκεια της θητείας τους. Και αξιωματικούς/υπαξιωματικούς που δεν θα είναι απλά δημόσιοι υπάλληλοι (και το σταματώ εδώ).

  Βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα και για εθελοντές κληρωτούς και φυσικά μετέπειτα εφέδρων.

  Το κόστος μπορεί να καλυφθεί με διάφορους τρόπους (ξαναλέω πως καθόμαστε πάνω σε ΤΡΙΣ ευρώ φυσικού αερίου,πετρελαίου κτλ) καθώς επίσης και το κόστος απόκτησης των απαραίτητων οπλικών συστημάτων για την πατρίδα μας.

  1. Ας αλλάξουν νοοτροπία οι αξιωματικοί όσον αφορά τη «διαχείριση» των κληρωτών και μετά ας δουν για τα περί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ εκπαίδευσης και ΟΧΙ τα περί «αποκτησης δεξιοτήτων» (τα ίδια έλεγαν 25 χρόνια πριν)… ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ εκπαίδευση εφεδρείας και οργάνωση εθνοφυλακής-πολιτοφυλακής. Κάτι κινείται όσον αφορά το τελευταίο κι αυτό χάρη στο ενδιαφέρον και τον ζήλο των ίδιων των εφέδρων που κατάφερε να ξυπνήσει μερικούς υψηλόβαθμους έστω και με καθυστέρηση 20 ετών σχεδόν…

   1. Έχεις δίκιο φίλε, πρέπει να στηριχτουμε για μια φορά στα πόδια μας και να εκμεταλευτουμε την πλούσια γη που κατέχουμε πριν να είναι πολύ αργά… Αλλά από ότι φαίνεται οι πολιτικές μας ηγεσίες έχουν αλλά σχέδια

 4. Κυριολεκτικά χαμένος χρόνος ,εκπαίδευση για κλάματα τι συζητάμε τώρα?

  Καμια κουβέντα για κλείσιμο αχρηστων στρατοπέδων και σχηματισμών,
  απόσυρση πεπαλαιωμένου ασυντήρητου άχρηστου υλικού,
  περιορισμό στις θέσεις ανωτατων καραβανάδων και ένα σωρό άλλων αχρηστων εμμισθων του δημοσιου
  και πάει λέγοντας?

  Πόσες ένστολες μπάντες έχουμε by the way ??

 5. Καμία αύξηση , μείωση και καλύτερη εκπαίδευση… Μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου για τους νέους δεν υπάρχει…δεν περιστρέφεται η ζωή όλων γύρο από το στρατό

  1. LATHOS AGAPITE MOY, MEGALOTOYLAXISTON 15 MHNES ME EPAGELMATIKI KATARTHSH OPOS STO ISRAHL,OSTE FEYGONTAS EXOYN EFODIA NA ARXISOYN THN ZOH TOYS . KAI EFEDRIA OPOS STHN ELVETIA ISRAHL KAI ALLES XORES. EKALOMATHANE OI MPEMPHDES POY MEGALONETAI.
   ME 9 MHNES DEN MATHENOYN OYTE SKOPOVOLH AS AFISOYME TA POLIPLOKA OPLA POY KALOYNTAI NA XEIRISTOYN.

  2. Κανενας… η μαλλον η πλειοψηφια του υγειους πλυθησμου, δεν περιστρεφεται γυρω απο τα στρατιωτικα θέματα, και ετσι ειναι το σωστο (εμεις ειμαστε και λιγο αρρωστοι…).
   Ομως, καλως η κακως σε αυτη την χώρα γεννηθηκαμε, με τις δεδομενες συνθηκες και για γείτονες κατι κωλομαλακες (με το συμπαθειο). Αν θελουμε να εχουμε την χωρα αυτη δικη μας, εχουμε και καποιες υποχρεώσεις. Υποχρεωσεις που δεν οριζονται απο μας παντα, αλλα απο το μεγεθος της απειλης. Θα ταν καταπληκτικα να χαμε για γειτονες Ιταλους, Γαλλους, Πορτογαλους… αλλα δεν.
   Αν λοιπον πρεπει να η θητεια να γινει 1 χρονος, να γινει τοσο. Αν πρεπει να παει στον 1.5, ας ειναι και παλι.

   Θα συμφωνησουμε ομως οτι στην θητεια θα πρεπει να σου μαθαινουν να επιβιωνεις στο πεδιο της μαχης (το πιο χρησιμο δωρο στην θητεια) αφηνοντας τα αγηματα και τις χαιρετουρες κατα μερος, και να διευθετηθουν καποια πράγματα (μηνιαια οικονομικη αποζημιωση ουσιαστικοτερη, ενσημα, ταμειο ανεργιας στην ληξη)

 6. Ε βεβαια πρέπει να πάνε σε συναυλίες να ακούσουν το «Μαμά», και να ξεκλέψουν καμιά ώρα για το Playstation…
  Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τα γεωπολιτικά μάλλον σε λάθος χώρο ποστάρεις.

  1. Καμια έκπληξη!

   Η συγκεκριμένη εταιρία ξέρει να προωθεί τα προγράμματα της οποια κυβέρνηση και εάν έχουμε
   (P-3, F16V, UH60 R)

   Και κατά αλλα γράφουμε οι αδαείς κατεβατά περί Adelaide και Belhara

   Με 4 Romeo ελικόπτερα και κάνα P-3 θα έχουμε ένα καταπληκτικό ναυτικό το 022~~

   Σιγά μην περισσέψουν και για τορπίλες η εκσυχρονισμό των MEKO δηλαδή

   ΞΕΦΤΊΛΑ

   1. Άντε και είναι αυτός ο σχεδιασμός… πετάγεται στέλεχος του ΠΝ και λέει δεν μας κάνουν οι Adelaide, προφανώς θεωρεί τις S ανώτερα πλοία; Πιστεύει ότι δεν μας κάνουν γιατί έχουμε καλύτερα;
    Και εν τέλη, τι εναλακτική υπάρχει; Να τραβήξουμε με την υπάρχουσα κατάσταση μέχρι να βυθιστούν μόνα τους τα πλοία του στόλου;

    Τα ίδια ακούγαμε και την εποχή που αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός των P-3, όταν τράβηξε όλα τα χρήματα ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα. Πέντε χρόνια μετά είμαστε στο ίδιο σημείο… σύσταση επιτροπών, διερευνούμε την διερεύνηση της επιλογής των Belharra, με τι χρήματα άραγε…

    Μεταχειρισμένα υποβρύχια που βγαίνουν στην αγορά κανείς δεν ασχολείται, προτιμούν φαίνεται κάποιοι τα 50χρονα 209!

    Και το ερώτημα είναι που πάμε κύριοι με μια αποχαυνωμένη κοινωνία; Σε ξέρα;

 7. 1. Κλείσιμο άχρηστων Μονάδων Εσωτερικού
  2. θητεία για ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους των σωμάτων ασφαλείας
  3. υποχρεωτική στράτευση στα 18 για όλους, με δικαίωμα αναβολής 1 έτους (19)
  4. στράτευση γυναικών
  5. αύξηση θητείας σε 12 μήνες (αποζημείωση των στρατευμένων οπλιτών με τουλάχιστον 100 ευρώ μηνιαίως
  6.εκπαίδευση εγεδρείας, 1 φορά για 2 βδομάδες το χρόνο μέχρι την ηλικία των 25, με αντίστοιχη αποζημείωση των καλλούμενων εφέδρων. Εννοείται ότι πρώτιστα καλλούνται οι δημοσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι του ευρήτερου δημοσίου τομέα.

  1. πολύ σωστός σε όλα. εφεδρεία μέχρι τα 25 εφόσον όλοι υπηρέτησαν στα 18/19 και μετά εθνοφυλακή μέχρι τα 35 ή 45 για παραμεθόριο. Και εννοείται κάποια κίνητρα όπως ενεργοποίηση λεσχών ή στρατιωτικών πρατηρίων για τις μέρες επανεκπαίδευσης για όλους και εννοείται δωρεάν μεταφορά ακόμα και πληρωμή καυσίμων των ΙΧ των επιστράτων. Και εννοείται για όσους έχουν στο ενδιάμεσο λάβει κάποιο πτυχίο ειδικότητας που χρειάζεται ο ΕΣ να γίνεται και αλλαγή στην επιστρατευόμενη ειδικότητα ( πχ πληροφορική,ιατρική, πολυτεχνείο, χημικοί κλπ). Τέλος τηλεοπτική προβολή και ηθικές βραβεύσεις γιατί κακά τα ψέματα έτσι η κοινωνία αγκαλιάζει αυτές τις αλλαγές.

 8. Συμφωνω απολυτως με τον αρθογραφο του κειμενου….
  και επιτελους να μαθομε να μιλαμε, να εκφραζομαι τις αποψεις μας και να συνεργαζομαστε ο ενας με τον αλλο….

 9. Μα ο στρατός είναι ένα φασιστικό μόρφωμα!!! Οικογένεια, Πατρίδα, θρησκεία όλα είναι παρωχημένες αντιλήψεις. Τώρα είμαστε Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε στρατό και άλλα τέτοια κοστοβόρα πράγματα όταν μπορούμε να ξεκοκαλίζουμε αλλιώς τα χρήματα. Τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά και άρα θα στείλουν οι άλλοι στρατό να τα υπερασπιστούνε. Μην σκάστε τώρα και ακούτε τους στρατόγκαβλους και τους φασίστες εθνικιστές!!! Τόσα χρόνια αυτό το τροπάρι δεν ψάλλονταν στην Ελλάδα; Τόσα χρόνια όσοι μιλούσαμε ακόμα και μεταξύ μας για αυτά τα θέματα, εισπράτταμε χλεύη, λοιδορία και ενίοτε και άδικους και βαθιά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Εντάξει και τι να κάνουμε; Να καθίσουμε να κλαίμε ή να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Αγώνας-αγώνας-αγώνας δεν υπάρχει κάτι άλλο. Σχόλιά σε μέσα , συζήτηση μέσα στους κοινωνικούς μας κύκλους και στέλνετε στον βουλευτή που ψηφίσατε ή καλύτερα βομβαρδίστε τον με τους φόβους και τις ανησυχίες σας.

 10. Σωστός ο Δευκαλίων, αυτό πάλι που όσοι μπαίνουν σε σώματα ασφαλείας δεν πάνε φαντάροι, τι είναι πάλι αυτό για να καταλάβουμε;
  Ποιος διεστραμμένος το αποφάσισε και με τι σκεπτικό;

 11. Απορίας άξιο, πως νομίζετε ότι η πλειοψηφία της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας, μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, θα αποδεχτεί περαιτέρω θυσίες στο όνομα της αποτροπής, όταν δεν της έχει εξηγηθεί τι σημαίνει αποτροπή, πως επιτυγχάνεται, για πόσο χρόνο και με τι κόστος!
  Ζητάμε επαγγελματικό στρατό, δλδ μεγαλύτερο ποσοστό εξόδων μισθών από το ήδη μειωμένο προϋπολογισμό των ΕΔ, ανώ την ίδια στιγμή ζητάμε πλοία, πυραύλους, αεροσκάφη, ραντάρ, πυροβολικό, εξοπλισμό στρατιώτη, διόπτρες κλπ
  Κάτι δεν πάει καλά με την ιεράρχιση των απαιτήσεων μας.
  Ωραία να αυξηθεί η θητεία, αλλά μετά από 15 έτη συνεχούς μείωσης της, η κοινωνία θα είναι αρνητική χωρίς να της εξηγηθεί εκ των προτέρων, ο λόγος και τα οφέλη.
  Θα μπορούσε κάλλιστα και με δεδομένο ότι η νεολαία διατηρεί μια αρνητική αντίληψη για τη στράτευση, να δοθούν κίνητρα, επαγγελματικά & οικονομικά.
  Αντί να επιδοτείται η ανεργία από τον ΟΑΕΔ, να επιδοτείται η στράτευση σε συγκεκριμένες ειδικότητες που προσδίδουν και επαγγελματικές δεξιότητες που θα τις χρησιμοποιήσει ο νέος όταν θα εκπληρώσει τη θητεία του.
  Θα μπορούσε επίσης να δοθούν κίνητρα- μόρια φορολογικών εκπτώσεων με προοδευτική κλίμακα, για μελλοντική χρήση, για κάθε επιπλέον χρόνο/ια εθελοντικής παραμονής ως κληρωτός.(πχ 5% μείωση φορ. συντελεστών για 1 επιπλέον χρόνο, 7% τον 2% χρόνο, 9% τον 3ο χρόνο κλπ).
  Θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι ασφαλιστικά καλυμμένοι στον ΕΦΚΑ και να προσμετρώνται τα χρόνια στράτευσης ως συντάξιμα, χωρίς εξαγορά.
  Αρκετές τέτοιες παρεμβάσεις θα άλλαζαν κυριολεκτικά το τοπίο, θα έδιναν όμως την αφορμή, να αλλάξει σταδιακά η αντίληψη της κοινωνίας, αλλά από την άλλη θα έφερναν άμεσα αποτελέσματα.

  1. Κοινότυπες αγκυλώσεις.
   12μηνη θητεία και ενίσχυση του θεσμού των ΟΒΑ και μόνον. Ετήσια συμβόλαια μέχρι τα 30, με μπόνους ανανέωσης 1 μισθό tax free. Δυνατότητα επιλογής φρουράς προτίμησης και αν πρόκειται για δυσμενείς τοποθετήσεις οι οποίες δεν καλύπτονται από ντόπιους, παραχώρηση κατοικίας ή γερή επιδότηση ενοικίου.
   Πριν από αυτά, αξιοκρατικός τρόπος προαγωγής αξιωματικών-υπαξιωματικών και επιλογής των επικεφαλής σχηματισμών και ηγεσίας. Έπειτα, νύχτα των κρυστάλλων στο πλήθος των ανώτατων βαθμών και ανώτερων βαθμών με αποτέλεσμα την εξάλειψη τους τουλάχιστον κατά 60%.

   υ.γ. διάφορα κουνάβια που ξιφουλκούν κατά των συζητήσεων με το Γαλλικό Κράτος για το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πρόγραμμα των FTI (ή κάπου άλλου σκάφους) ας μείνουν στο flight & LM και να μην αυνανίζονται ολημερίς διότι έχει πολλή ζέστη.

  2. @ ivychris
   Ελπίζω κάποτε (και όσο πιο γρήγορα γίνεται) να καταλάβουν όσο πιο πολλοί Έλληνες είναι δυνατόν, πως πολλά από αυτά που τους έβαλαν στο τσερβέλο τους είναι τεράστια ψεύδη ή/και ανακρίβειες και για αυτό απορούν από που θα βρεθούν τα χρήματα για επαγγελματικό στρατό και νέες αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων.

   Η απάντηση είναι πως τα χρήματα θα βρεθούν (γιατί πάντα υπήρχαν) από την ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ του πλούτου που υπήρχε-υπάρχει και θα υπάρχει στον τόπο αυτόν! Από τον πλούτο που παράγει και μπορεί να συνεχίσει να παράγει ο Ελληνικός λαός! Γιατί ξεχνούν μερικοί τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ δημοσίου χρήματος; Είτε αυτό το χρήμα ήταν δάνεια ή ιδρώτας και κόπος του Έλληνα φορολογούμενου! Ποιος ξεχνά την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ, το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, τις μίζες σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, το φαγοπότι στον τομέα της υγείας (to name but a few)!!!

   Επίσης θα το ξαναματαπώ για 1000η φορά. ‘Καθόμαστε’ πάνωε σε ΤΡΙΣ ευρώ φυσικού αερίου-πετρελαίου κτλ. Που σημαίνει πως για τις επόμενες δεκαετίες έχουμε να λαμβάνουμε τρελό χρήμα. Ή μήπως η ‘οικονομική κρίση’ έγινε τυχαία; Πως αλλιώς θα έριχναν στα 4 τον Ελληνικό λαό για να αναγκαστεί να δεχθεί συμφωνία Πρεσπών, λοιπές υποχωρήσεις και ‘μοιρασιές’ με τρίτους; ¨ολα είναι θέμα αποφάσεων κυρίως από την μεριά των πολιτών. Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν τι μέλλον θέλουν για αυτούς και τις επόμενες γεννιές.

   Σταματώ εδώ γιατί δεν μου αρέσουν τα σεντόνια. Αν χρειαστεί θα επανέλθω στα πλαίσια του διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *