Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στους διαδρόμους του Πενταγώνου οφείλουμε απέναντι στη δεοντολογία μας και τα πιστεύω μας να τοποθετηθούμε επί των εξελίξεων στις κρίσεις ανωτάτων κυρίως της ΠΑ.

Ως εκ τούτων, άριστοι και ικανότατοι αξιωματικοί με πολλά προσόντα αποστρατεύτηκαν επειδή ένας πρώην Α/ΓΕΑ δεν τους ήθελε και επηρέαζε όλη τη πολιτική και φυσική ηγεσία. Ο λόγος για τον απερχόμενο διευθυντή επιχειρήσεων του ΓΕΑ που δυστυχώς αποστρατεύτηκε. Έναν πολύ έμπειρο ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ. Επειδή είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο του πρώην Πτεράρχου το οποίο είναι ποικίλο και πολυσχιδές. Ηνίοχος, συνεργασία με Ισραήλ και ΗΠΑ, εξοπλιστικά για τη ΠΑ, στήριξη του αποδυναμωμένου ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού και ένα σωρό άλλα έργα που επί των ημερών του πήραν σάρκα και οστά.

Μάταια όμως γιατί ο πρώην Α/ΓΕΑ ήθελε να περάσει το δικό του.

Ο Α/ΓΕΑ Μπλιούμης αποδέχθηκε να αποστρατευτεί ένας εξαίρετος αεροπόρος με μεγάλη εμπειρία και έργο. Προφανώς δεν ήθελε και αυτός να απειλείται από έναν ικανό και άξιο Πτέραρχο.

Το συμπεράσματα είναι πως αξιοκρατία πολλοί ευαγγελίζονται λίγοι την υιοθετούν έμπρακτα.