Για να καταλάβετε τι «παίχτηκε» μέχρι στιγμής, στο λαθρομεταναστευτικό, αναλογιστείτε μόνο τι ακούσαμε τα τελευταία χρόνια – και από στόματα «πνευματικών» ανθρώπων και «αναλυτών» – και πόσο διαψεύδονται σήμερα:

Το πιο σημαντικό: ΔΕΝ μας έλεγαν τι μπορούμε να κάνουμε – μας βομβάρδιζαν με περιορισμούς πολιτικής: τι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε!

Και τρομοκρατούσαν την κοινή γνώμη, για το τι θα συμβεί, αν «παραβιάζαμε» τους περιορισμούς αυτούς.

Γράφει ο Θανάσης Κ. για το http://lastpoint.gr/

Για παράδειγμα:

Μας έλεγαν ότι ΔΕΝ μπορούσαμε, τάχα, να κλείσουμε τα σύνορα σε παράνομους μετανάστες.
Ότι δεν μπορούσαμε, τάχα, ούτε καν να τους αποκαλούμε «παράνομους» – μόνο «παράτυπους» (που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό…).
Ότι το Διεθνές Δίκαιο «επιβάλει», τάχα, να δώσουμε «άσυλο» σε όλους όσους του ζητάνε.
Ότι δεν μπορούμε, τάχα, να τους κρατάμε σε «κλειστά» κέντρα.
Ότι, είμαστε τάχα, υποχρεωμένοι να δίνουμε «άσυλο» σε όποιον το ζητάει, ακόμα και αν μπαίνει παράνομα στη χώρα – και ύστερα να τον φιλοξενούμε και να τον περιθάλπουμε επ’ αόριστον.
Και το σημαντικότερο: μας φοβέριζαν πως, αν αρνηθούμε κάποιο απ’ όλα αυτά – πολύ περισσότερο αν τα αρνηθούμε όλα – τότε θα υποστούμε «διεθνή κατακραυγή», «διεθνή απομόνωση» και «διεθνείς κυρώσεις». Και θα «διασυρθεί» η Ελλάδα στη διεθνή κοινή γνώμη.

Γι’ αυτό έπρεπε, τάχα, «να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημα», το οποίο εμάς μας ξεπερνούσε και κανείς (Ευρωπαίος ή άλλος) δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να μας βοηθήσει.

Όλα αυτά ήταν πέρα για πέρα ΨΕΜΑΤΑ!

Κι όλα αυτά διαψεύστηκαν πανηγυρικά μέσα σε λίγες μόλις μέρες.

Αποδείχθηκε ότι μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα! (όπως τα έχουν κλείσει, εξ άλλου, και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες)
Αποδείχθηκε πώς όταν κλείσαμε τα σύνορα, όχι μόνο δεν «απομονωθήκαμε» διεθνώς, αλλά αντιθέτως: βγήκαν αμέσως μια σειρά χώρες και διακήρυξαν ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας» να περιφρουρεί (και να κλείνει) τα σύνορά της! (Πράγμα που παντού αλλού είναι αυτονόητο– μόνο εδώ μας έλεγαν ανοησίες…)
Το είπε από την πρώτη στιγμή ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, η Γερμανίδα Πρόεδρος της Κομισιόν συνεχάρη την Ελλάδα που αποτελεί «ασπίδα» της Ευρώπης, ο Κροάτης συνεχάρη την Ελλάδα που άλλαξε την πολιτική της προηγούμενη κυβέρνησης και έκλεισε τα σύνορά της Ευρώπης για τους παράνομους μετανάστες.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας δήλωσε ότι θα στείλει συνοροφύλακες να φυλάξουν τα ελληνικά σύνορα!

Ακόμα και οι χώρες του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία) με τις οποίες είχαμε κακές σχέσεις, μας συνεχάρησαν δημόσια και δήλωσαν πρόθυμες κι εκείνες να στείλουν δυνάμεις να φυλάξουν τα σύνορά μας.

Ιδιαίτερα μάλιστα ο… «φίλος του Ερντογάν» πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν, έβγαλε μια πολύ θερμή ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς την Τουρκία και στηρίζει απερίφραστα την νέα πολιτική της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορά της.

Γενικά έγινε το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι περίμενε, απ’ ότι προεξοφλούσε, απ’ ό,τι φοβόταν (και φοβέριζε τον κόσμο) το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής «ελίτ»:

Αντί να μας «απομονώσουν» οι σύμμαχοι και εταίροι μας, για πρώτη φορά μας πήραν στα σοβαρά! Μας επαίνεσαν και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε.

(Όχι, σημαντική έμπρακτη στήριξη ΔΕΝ μας προσέφεραν! Αλλά σίγουρα ΔΕΝ μας «απομόνωσαν». Το ακριβώς αντίθετο!

Άλλωστε η φύλαξη των συνόρων είναι αποκλειστικά «εθνική δικαιοδοσία» στην ΕΕ – δεν υπάγεται στο «Κοινοτικό Δίκαιο»)

Αποδείχθηκε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως «υποχρέωση» να παραχωρούμε άσυλο σε όποιον το ζητάει. Έχουμε μόνο «υποχρέωση» να δεχόμαστε και να κρίνουμε – στα δικαστήριά μας – τις αιτήσεις ασύλου που μας υποβάλλονται.
Μ’ άλλα λόγια οι asylum seekers (όσοι φτάνουν και ζητάνε «άσυλο») έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση – μέχρις εκεί!

Και εμείς, ως κυρίαρχο κράτος, έχουμε δικαίωμα να δεχόμαστε ή να απορρίπτουμε τις αιτήσεις τους.

Η χορήγηση ασύλου είναι αποκλειστικά εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα. Και κανείς δεν μπορεί να καλέσει ένα κράτος να απολογηθεί γιατί ΔΕΝ χορηγεί άσυλο.

Όσοι έλεγαν τα αντίθετα ήταν άσχετοι (αν δεν ήταν τίποτε χειρότερο…)

Αποδείχθηκε ακόμα (μετά από τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –ΕΔΔΑ) ότι ένα κράτος μέλος της ΕΕ όταν δέχεται παράνομους μετανάστες από «ασφαλείς» τρίτες χώρες, μπορεί να τους αρνείται και το «δικαίωμα της αίτησης».
Και να τους απελαύνει πίσω από εκεί που ήλθαν.

Όχι απλώς να τους αρνείται το άσυλο! Αλλά να τους αρνείται και το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για άσυλο. Γιατί μπαίνοντας παράνομα στη χώρα, απεμπόλησαν μόνοι τους αυτό το δικαίωμα.

Κάποιοι προσπάθησαν να ακυρώσουν αυτή την ιστορική απόφαση του ΕΔΔΑ.
–Είπαν ότι «αφορά μόνο την Ισπανία και όχι την Ελλάδα».

Αποδείχθηκε ότι το σκεπτικό της απόφασης ισχύει για κάθε χώρα – μέλος που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτε στην απόφαση που να την περιορίζει «μόνο για την Ισπανία».

–Ύστερα είπαν ότι αφορά μόνο αυτούς που μπαίνουν παράνομα από χερσαία σύνορα. Αποδείχθηκε ότι αφορά όσους μπαίνουν παράνομα με οποιονδήποτε τρόπο. Η απώλεια του δικαιώματος δεν έχει καμία σχέση με το πώς μπήκαν ή από πού μπήκαν. Αρκεί το ότι μπήκαν παράνομα στη χώρα – από άλλο, «ασφαλές» για τους ίδιους, κράτος…

–Ύστερα είπαν ότι ισχύει μόνο για τις χώρες που διατηρούν προξενεία εκτός Ευρώπης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου. Και τα ελληνικά προξενεία στην Τουρκία δεν δέχονται αιτήσεις ασύλου.

Όμως ούτε τα προξενεία της Ισπανία στο Μαρόκο δέχονται αιτήσεις ασύλου! Κι ό,τι ισχύει για την Ισπανία, ισχύει απολύτως και για την Ελλάδα!

Αποδείχθηκε ότι ο όρος «παράνομη μετανάστευση» υπάρχει ΚΑΙ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και – τώρα πλέον – στην Ευρωπαϊκή νομολογία (με την τελευταία απόφαση του ΕΔΔΑ).
Όσοι έλεγαν ότι «δεν μπορούμε να τους ονομάζουμε «παράνομους» ήταν άσχετοι (ή κάτι πολύ χειρότερο…)

Αποδείχθηκε ακόμα πως όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα χάνουν την προστασία που τους προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο (Σύμβαση της Γενεύης του 1951), ακόμα και για λόγους – πολλούς λόγους – πέρα από την τελευταία απόφαση του ΕΔΔΑ:
–Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης περί «προσφύγων» θα πρέπει όταν έρχονται παράνομα σε μια χώρα, για να διατηρούν τα δικαιώματά τους, να πηγαίνουν «απευθείας», «αμέσως» στις αρχές. Οι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα ΔΕΝ πηγαίνουν απευθείας στις (ελληνικές) αρχές! Πηγαίνουν στις ΜΚΟ που είναι «μιλημένες» εκ των προτέρων με τους διακινητές – δηλαδή τα παράνομα κυκλώματα σύγχρονου δουλεμπορίου που τους έφεραν.

–Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, επίσης, θα πρέπει να «πείθουν» τις αρχές ότι «διώκονται» στις χώρες προέλευσής τους. Κάτι που προϋποθέτει πλήρη δήλωση προσωπικών στοιχείων.

Αυτοί που μας έρχονται εδώ, δεν δίνουν καν το όνομά τους, δεν έχουν στοιχεία, δηλώνουν ψεύτικα και διπλά ή τριπλά ονόματα, δηλώνουν ψεύτικες, διπλές ή τριπλές χώρες προέλευσης – λένε ψέματα από την αρχή ως το τέλος, και δεν υπάρχει τίποτε «πειστικό» σε ό,τι ισχυρίζονται.

Απ’ όλα αυτά χάνουν πλήρως το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.

Θα μπορούσαν να είναι φυγόδικοι του κοινού Ποινικού Δικαίου από τις χώρες τους. Θα μπορούσαν ακόμα να είναι και τρομοκράτες ή τζιζαντιστές.

Κανένας δεν μπορεί να «υποχρεώσει» την Ελλάδα – ή οποιαδήποτε χώρα – να δώσει «άσυλο» σε άτομα χωρίς ταυτότητα – ή με ψεύτικες «ταυτότητες».

Αποδείχθηκε ότι άτομα που μπαίνουν παράνομα, χωρίς διαβατήρια και δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία, μπορούν άμεσα να προφυλακίζονται και να βρίσκονται υπό καθεστώς απέλασης! Κι αυτό πλέον δεν είναι απλώς δικαίωμα της Ελλάδας. Αυτό είναι η μόνη πραγματική υποχρέωσή της.
Δεν μιλάμε απλώς για «κλειστά» ή «ημίκλειστα» κέντρα. Μιλάμε για συνθήκες εγκλεισμού.

Αποδείχθηκε ότι μόλις η Ελλάδα μίλησε για «εισβολή» παράνομων μεταναστών και διακήρυξε ότι δέχεται «υβριδική επίθεση», αμέσως το διεθνές κλίμα άλλαξε υπέρ της!
Όχι μόνον δεν «απομονώθηκε» διεθνώς, αλλά πολλά κράτη κατάλαβαν ότι – επιτέλους – η Ελλάδα γίνεται «γεωπολιτικός παίχτης» στην περιοχή, κι όχι «μαύρη τρύπα» στο χάρτη ή failed state που έμοιαζε ως τώρα.

Όλα όσα υποστήριζε μεγάλο μέρος της ελληνικής πολιτικής ελίτ μέχρι χθες – Αριστεροί και… «Κεντροδεξιοί», ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ΜΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, πάσης φύσεως και πάσης αποχρώσεως – ήταν απλώς ανοησίες ή ψέματα (ή κάτι χειρότερο)…

Και τώρα που αυτό αποδείχθηκε πια, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα:

Να πείσουμε τους πάντες – εντός κι εκτός Ελλάδος – ότι όσα είπαμε τα εννοούμε!

Γιατί δεν αρκεί να λέμε ότι η χώρα υφίσταται «υβριδική επίθεση». Πρέπει να πάρουμε και τα αντίστοιχα μέτρα για να την αποκρούσουμε.

Ο Έβρος ΔΕΝ «κρατιέται» για πολύ, μόνο με φυσική παρουσία στρατού και αστυνομίας. Χρειάζεται να φτιαχτεί πλήρης και κανονικός φράχτης από τη μια άκρη ως την άλλη.

Τον έχουν κάνει όλες οι χώρες που έχουν πρόβλημα. Οι μόνοι που δεν τον έχουμε κάνει είμαστε εμείς – που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μπορεί να γίνει σε μέρες. Και να ολοκληρωθεί σε εβδομάδες.

Και να κλείσει τον Έβρο ερμητικά!

Γιατί αλλιώς μια προβοκάτσια ή ένα αιματηρό επεισόδιο είναι απλώς θέμα χρόνου να συμβεί! Κι όχι πολύ χρόνου.

Μόνο αν φτιάξουμε τέτοιο φράχτη άμεσα, θα αποκτήσουμε αληθινό κύρος έναντι όσων θέλουμε να μας στηρίξουν διεθνώς.

Δεν αρκεί επίσης, να φυλάμε τα νησιά με «απωθήσεις» ή να αναστέλλουμε για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου.

Πρέπει να ελέγξουμε δρακόντεια τις ΜΚΟ που τους φέρνουν! Να ξέρουν οι λαθρομετανάστες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, πως μέχρι να φτάσουν θα έχουν «απωθήσεις» κι αν τελικά φτάσουν δεν θα υπάρχει κανείς να τους «καλύπτει» επί ελληνικού εδάφους και θα βρεθούν σε συνθήκες εγκλεισμού (προφυλάκισης)!

Αν το γνωρίζουν αυτό πριν μπουν στις λέμβους, δεν θα πληρώσουν χρήματα σε διακινητές για να έλθουν στην Ελλάδα να… προφυλακιστούν (μέχρι να απελαθούν)!

Κι αυτό θα δώσει πρόσθετο κύρος στην Ελλάδα! Και θα πειστούν όλοι ότι πάψαμε να είμαστε «τρύπα στον χάρτη», και γινόμαστε αξιόπιστος γεωπολιτικός «παίχτης» στην περιοχή μας.

Πρέπει να πείσουμε τις χώρες για την αξιοπιστία μας!

Όχι να… «καλοπιάσουμε» οποιονδήποτε, για τις «αγαθές μας προθέσεις».

Και κυρίως, όταν διάφοροι που είχαν απαξιώσει την Ελλάδα ως τώρα και διαψεύστηκαν σε όλα, αρχίσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο πάλι και να μας «δασκαλεύουν» και να μας φοβερίζουν, εμείς μπορούμε να αρχίσουμε να τους αντιμετωπίζουμε, όχι απλώς ως «άσχετους», όχι μόνον ως «ψεύτες», αλλά με την υποψία ότι κάποιοι μπορούν να είναι και το «άλλο»…

Το πολύ χειρότερο!

ΥΓ.1 Παρεμπιπτόντως, σε όσους λένε: οι «κακόμοιροι πρόσφυγες – άνθρωποι είναι κι αυτοί», να θυμίζετε ότι δεν έρχονται ως «διωκόμενοι», δεν φέρονται ως «ικέτες» – εμφανίζονται και συμπεριφέρονται ως «εισβολείς»!

Και οι Γερμανοί στρατιώτες επί Κατοχής «φτωχόπαιδα» ήταν στη χώρα τους. Εδώ όμως ήλθαν ως τύραννοι. Και τους αντιμετωπίσαμε ως εχθρούς.

Και οι Βασιβουζούκοι, και οι Τσετες επί Οθωμανών από «φτωχόπαιδα» ξεκίνησαν. Αλλά έφτασαν να κάνουν Γενοκτονίες.

Και οι Μαμελούκοι «δούλοι» ήταν (απελεύθεροι δούλοι για την ακρίβεια, με στρατιωτική εκπαίδευση). Αλλά υπήρξαν δυνάστες.

Όταν κάποιος μπαίνει με το έτσι θέλω στη χώρα σου, δίχως να ρωτάει, δεν μπαίνει επειδή ήταν… κακόμοιρος στην Πατρίδα του, μπαίνει για να υποδουλώσει τη δική σου Πατρίδα!

ΥΓ.2 Ο Ανθρωπισμός ως αξιακό σύστημα προϋποθέτει την Ελευθερία! Δεν οδηγεί στην υποδούλωση.

Γιατί όταν εκεί οδηγεί, ΔΕΝ είναι πια «Ανθρωπισμός» – είναι πρόσχημα για το «άλλο» το πολύ χειρότερο που λέγαμε.

Είναι πρόσχημα που επικαλούνται όσοι έχουν ήδη ξεπουλήσει την Ελλάδα, και συμπεριφέρονται ως «Πέμπτη Φάλαγγα».

Πηγή: http://lastpoint.gr/

Comments

 1. Σωστά τα λέει το άρθρο. Επίσης ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ, ότι οι κινήσεις των απέναντι στον Έβρο, σε συνδυασμό με τις σωστές κινήσεις μας, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΝ τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, από έναν χώρο που απλά εισέρχονταν μετανάστες, σε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΣΥΝΟΡΟ της Ε.Ε. (με καθολική προς τούτο αναγνώριση).
  Το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση ΚΑΙ των θαλάσσιων συνόρων σε υψίστης σημασίας σύνορο, με ΣΚΟΠΟ και ΣΤΟΧΟ της αναγνώριση της Ελληνικής ΑΟΖ, ως ΑΟΖ ευρωπαϊκής, ιδιαίτερα σημαντικής, αφού θα διασφαλίζει και ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ πόρους απαραίτητους για τις χώρες της Ε.Ε.
  ΥΓ. Δεν βρήκα σχετικό άρθρο και θα το κολλήσω εδώ.
  «Ήρθε» η είδηση από την Ευρώπη αυτές τις ημέρες, ότι κάποιες χώρες, προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν περί τα 1.500 (!!!) ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ελληνικό έδαφος.
  1.500 παιδιά, είναι μια μικρή κωμόπολη στα Ελληνικά δεδομένα. ΓΙΑΤΙ να τα δώσουμε??
  Γιατί τόσα Ελληνικά ζευγάρια που αιτούνται ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ υιοθεσία μη έχοντας καταφέρει τεκνοποίηση να μην γίνουν ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΩΝ των παιδιών? Τα παιδιά αυτά μεγαλώνοντας σε ελληνικές οικογένειες, είναι εν δυνάμει ελληνόπουλα και μάλιστα κατά συνείδηση. Τόσο καλά πάει ο δείκτης γεννητικότητας στην Ελλάδα, ώστε να κάνουμε και ….εξαγωγή παιδιών?
  ΧΘΕΣ, να περάσουν διατάξεις που απλοποιούν τις διαδικασίες και τους χρόνους υιοθεσίας (τουλάχιστον γι’ αυτά τα παιδιά) και να δοθούν είτε σε οικογένειες που τα θέλουν ή που δεν έχουν δικά τους ή ακόμα και μονογονεϊκές οικογένειες που αιτούνται υιοθεσία.
  Εγώ το βρίσκω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτά τα παιδιά να μην μείνουν εδώ, τη στιγμή που χιλιάδες ζευγάρια έχουν κάνει αίτηση για κάποια υιοθεσία και έχουν μπλέξει σε γρανάζια γραφειοκρατικά που καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη την υιοθεσία, ενώ σε πολλούς αρνούνται την υιοθεσία για αστείους ή απαράδεκτα τυπικούς λόγους.

  1. Αδελφέ, αυτά τα παιδάκια κουβαλούν δηλητηριασμένες ψυχές από βίαιες ισλαμικές κοινωνίες και ο δυνητικός γονέας πιθανότατα να μην καταφέρει να τα εξανθρωπίσει. Χρειάζονται βοήθεια ειδικών πριν τα δώσουν σε ανάδοχες οικογένειες. Προσωπικά, θα προτιμούσα το όποιο νομοθετικό πλαίσιο περί υιοθεσίας να αλλάξει για τις υφιστάμενες αιτήσεις και για παιδάκια που βρίσκονται ήδη σε ελληνικά ιδρύματα.Ταπεινή μου γνώμη…

   1. Τα παιδάκια σε ελληνικά ιδρύματα είναι πολύ λίγα σχετικά με τις αιτήσεις. Και οι διαδικασίες είναι τέτοιες (και σε χρόνο) που είναι το μέτρο αναποτελεσματικό. Έχω γνωστούς με τέτοιες κακές εμπειρίες. Μάλιστα πολλοί καταφεύγουν σε διάφορα τεχνάσματα, όχι νόμιμα, για να επιτύχουν μια νομοθεσία.
    Επιπλέον πιστεύω ότι, ακόμα και εάν έχουν περάσει τα παιδάκια αυτά ότι λες (κάτι πιθανό), τότε ακόμα πιο πολύ θα εκτιμήσουν μια γαλήνη και μια γαλούχηση ελληνική. Γνωρίζω τουλάχιστον δύο οικογένειες που έχουν παιδιά υιοθετημένα από τρίτες χώρες (αν και όχι ισλαμικές που εν τέλει είναι και πως θα το μεγαλώσεις το παιδί στη συνέχεια), τα οποία, ήρθαν στην ελλάδα σχετικά μικρά και τα οποία σύμφωνα με περιγραφές των γονέων τους ήδη από τα 7 τους χρόνια, είχαν ενσωματωθεί τόσο πολύ, ώστε ακόμα και στον ύπνο τους παραμίλαγαν στα ελληνικά! Την παραπάνω σκέψη μου δεν την έγραψα έτσι απλά.
    Τώρα, για μεγαλύτερα των 10 ετών παιδιά και πάλι δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, γιατί θα έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση των όσων θα απολαμβάνουν εδώ.

    1. Σήμερα το πρωί, στην κρατική tv, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν 6.000 ασυνόδευτα παιδιά, εκ των οποίων το 35%, ήτοι περίπου 2.000 είναι με συγγενείς σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα και προς επανένωση. Όμως τα λοιπά περίπου 4.000 παιδιά!!! είναι παντελώς μόνα τους, ενώ πάνω από τα μισά είναι από 14-18 ετών, όντας 3 ή 4 χρόνια στην Ελλάδα.
     Δηλαδή είναι καλύτερα μόνα τους (όλα) από το να πάνε σε Ελληνικές οικογένειες που μπορούν και θέλουν να τα έχουν?

     1. Όταν λες παιδιά τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου ; Νομίζεις ότι είναι του κατηχητικού ; Μιλάμε για εφήβους που τους έστειλαν οι οικογένειές τους από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν για να δουλέψουν και να στείλουν λεφτά πίσω στις οικογένειές τους. Και όχι στην πλειονότητα των οικογενειών του Πακιστάν ένα άτομο 14 ετών, θεωρείται «μαντράχαλος» που πρέπει να δουλέψει. Ποιός σας είπε ότι τα ίδια θέλουν να μορφωθούν και να ενταχθούν σε οικογένειες ; Τα ήσυχα θέλουν να βρουν μια όποια δουλειά γιατί αισθάνονται αφόρητη πίεση να στείλουν λεφτά στην πατρίδα. Τα «ζωηρά» βρήκαν μια χώρα που υπάρχει ατιμωρησία (και μου μου πείτε ότι οι ποινές με αναστολή είναι τιμωρία με βάση τη νοοτροπία των χωρών τους που υπάρχει η Σαρία) και βρήκαν ευκαιρία να κλέβουν. Αυτά είναι τα «καημένα ασυνόδευτα ανήλικα»

     2. Υπάρχουν και χιλιάδες παιδιά κάτω των 10 ετών.
      Τα ασυνόδευτα, είναι εκείνα που δεν έχουν γονείς ή κοντινούς συγγενείς.
      Επιπλέον, οι έφηβοι/έφηβες, θα μείνουν έτσι και αλλιώς εδώ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχεις που να τους στείλεις. Δεν είναι κατηγορία προς επαναπροώθηση κάπου ή επιστροφή κάπου. Τους κρατούν σε άλλες κρατικές δομές (τις οποίες ΚΑΙ πληρώνουμε) και πάνε σχολείο, από το οποίο μόλις αποφοιτήσουν, θα γίνουν ελευθέρας ….βοσκής και για να βρουν λεφτά δεν ξέρεις που θα μπλέξουν (εκτός και κάποιοι βρουν δουλειά).
      Σε Ελληνικές οικογένειες θα τους ενσωματώσεις. Χωρίς ελληνικές οικογένειες είναι βέβαιο ότι στη συνέχεια και ιδίως όταν ενηλικιωθούν, θα «κολλήσουν» σε ομάδες ομοεθνών τους που βρίσκονται εδώ. Και αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα το αποφύγουμε πάση θυσία.
      Κατά τη γνώμη μου πάντα αυτά.

  2. A, μαλλιστα. Και εσυ υπερ του «μπολιασματος της ελληνικης κοινωνιας» με τα παιδια των λαθρομεταναστων. Οπως ο Αρχηγος σας ο Κουλός αλλωστε. Και οταν σας λεμε οτι εσεις οι φιλεleft δεν εχετε την παραμικρη διαφορα απο τους Αριστερους, οργιζεστε.

   1. Καλύτερα πριν κάνεις κρίσεις, να σκέφτεσαι. Διάβασε άλλες δύο φορές τι γράφω και ίσως καταλάβεις. Αν όχι, δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο πρόβλημα αντίληψης που έχεις. Και μην βάζεις ταμπέλες, γιατί δεν ξέρεις.

    1. Επαναλαμβανω οτι οι φιλεleft δεν εχετε την παραμικρη διαφορα απο τους Αριστερους, οσο και αν προσπαθειτε να πεισετε για το αντιθετο. Οχι κυριε, δεν δεχομαστε ως «Ελληνες» τα παιδια των Αφγανοπακιστανοσυροτουρκαλβανών. Ασε που τα περισσοτερα αλλωστε δεν ειναι ακριβως «παιδια», αλλα 16χρονοι μαντραχαλάδες.

     1. Επαναλαμβάνω, διάβασε με προσοχή τι γράφω.
      Μόνο το 50% είναι πάνω από 14. Αγνοείς τα στοιχεία.
      Ως απόγονος (εκ Μάνης) πρωτοπαλλήκαρου του Νικηταρά, μεγαλώνοντας 3 γιους (αν και μια κόρη θα την ήθελα) που μπορεί να είναι και συμμαθητές κάποιων από αυτών που λέμε και έχοντας υπηρετήσει όχι με βύσμα 24 μήνες δύσκολη θητεία, ΔΕΝ δέχομαι μαθήματα και ταμπέλες από ΚΑΝΕΝΑ. Ούτε βέβαια και από εσένα.

 2. Θα πρεπει να κλεισουμε τα αυτια μας στις ιαχες των λαθρολαγνων διεθνιστων,η συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων θελει τα συνορα μας να φυλασονται αποτελεσματικα και να εμποδιστουν τα εκατομμυρια των αλλοδαπων που δολια στελνει ο ερντογαν στα συνορα μας..

  1. Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ να μην μπουν και άλλοι. Αυτό δεν συζητείται καν τουλάχιστον από το 90+% των Ελλήνων.
   Επίσης θέμα είναι ότι, υπάρχουν εδώ και κάποιες χιλιάδες που πρέπει με κάθε τρόπο να φύγουν. Ενώ ΚΑΙ για τα θαλάσσια σύνορα, με κάποιο τρόπο θα βρεθεί και εκεί η άκρη, με το πως και προς τα που θα φύγουν όσοι πρέπει να φύγουν, δύσκολα θα βρεθεί.

 3. Η προπαγάνδα τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από την ψευδοελίτ της χώρας έχει ξεπεράσει και το Γκαίμπελ.
  Την ανικανότητα και τη δειλία τους την μεταφράζουν ως ψυχραιμία και λογική.
  Και δεν είναι μόνο η ανικανότητα που επιδεικνύουν στο μεταναστευτικό.
  Δειλία και ανικανότητα στην ανακήρυξη τόσο της ΑΟΖ όσο και την επέκταση των δώδεκα μιλίων.
  Εντελώς ανίκανοι να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας.
  Καρπαζοεισπράκτορες και παντελώς ανίκανοι.
  Δυστυχώς η χώρα κυβερνιέται από μια κάστα απατεώνων και πολιτικούς γόνους βουτυρόπαιδων που ακόμα και τα κορδόνια τους τους τα έδεναν νταντάδες.
  Τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους και δεν έχουν καμία ικανότητα.
  Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια τους και τα αποτελέσματα αργά ή γρήγορα δεν θα είναι καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *