Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιτυχία που καταγράφουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα μετά τη σημερινή απόφαση για συνεργασία με τον όμιλο CSG. Σήμερα με απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο των ΕΑΣ ενέκρινε τη συνεργασία με τον όμιλο CSG.

Η συνεργασία με εταιρεία του ευρωπαϊκού ομίλου CSG αποσκοπεί στη παραγωγή πυρομαχικών των 105 χιλιοστών για τον Αιγυπτιακό Στρατό συνολικού προϋπολογισμού 2.9 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό που κέρδισαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα την τελευταία δεκαετία, κάτι που υποδηλώνει τον εξωστρεφή χαρακτήρα που έχει σχεδιάσει η νέα ηγεσία της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. 

Σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Κωστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι υπερήφανα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την συνεργασία με γνωστή ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής πυρομαχικών προκειμένου να υλοποιηθεί πλήρως η σχετική σύμβαση των ΕΑΣ με  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου. Με αυτό τον τρόπο είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Αιγυπτιακή Κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τις αμυντικές της ανάγκες. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν λόγου του COVID-19 και της προμήθειας πρωτογενούς υλικού λόγω των γνωστών ζητημάτων που έχουν προκύψει στις διεθνείς μεταφορές καταφέραμε να τονώσουμε την αξιοπιστία της εταιρείας τόσο για την ποιότητα των προϊόντων μας, όσο και για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και όλους όσους έχουν συμβάλει να τονώσουμε τον εξωστρεφή χαρακτήρα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Έπειτα από τις βαθιές οργανωτικές τομές και την οικονομική αναδιάρθρωση, ήρθε η ώρα της εξωστρέφειας!»