Στην παρακάτω αφίσα διαβάζουμε πως στις 15/1/2019 στην αίθουσα του παράνομου συλλόγου ¨Ένωση Τουρκικής Νεολάιας Κομοτηνής¨ (GTGB) γίνεται εκδήλωση με τίτλο ¨Παρουσίαση κι ενημέρωση για τις  υποτροφίες στην Τουρκία¨.

Η Τουρκία με μύριους τρόπους προσπαθεί να μην πηγαίνουν οι μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας σε κρατικά γυμνάσια-λύκεια και πανεπιστήμια της Ελλάδας. Ο στόχος είναι οι νέοι να σπουδάζουν στην Τουρκία, να ¨εμβολιάζονται¨ επαρκώς σε τουρκισμό κι έτσι να επιστρέφουν μετά στην ελληνική Θράκη.

Θυμόμαστε άλλωστε και τον πρόεδρο της GTGB που δήλωσε στην Αδριανούπολη, πως θα εξωθούν τους μαθητές ακόμη από το γυνάσιο να πηγαίνουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας. Η αυριανή λοιπόν εκδήλωση είναι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η ¨φίλη και γείτονα χώρα.»

Πηγή: tourkikanea.gr

Comments

  1. Αν παραβλέψουμε τα του παράνομου συλλόγου, τι ακριβώς είπαν στην εκδήλωση-προπαγάνδα, ότι όποιος Έλληνας θέλει μπορεί να πάει σε σχολείο στην τουρκία με υποτροφία, ή όποιος Έλληνας μουσουλμάνος ή όποιος Έλληνας με κάποιου είδους πιστοποιητικό; , και πως γίνεται ο διαχωρισμός; Φυσικά και ξέρουμε την απάντηση, στην Ελλάδα του 2019 δεν μπορούν να γίνονται τέτοιοι διαχωρισμοί και όποιος το κάνει είναι ρατσιστής και παράνομος, ας ενεργοποιηθούν οι αντιρατσιστικές ευαισθησίες της κυβέρνησης και του σύριζα, έχουμε και αντιρατσιστικό νόμο, ας λάβουν γνώση οι εισαγγελείς, ας δει και ο Δημητράς με το παρατηρητήριο του τις ρατσιστικές αναφορές και ας τις στείλει στα δικαστήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *