Ερντογάν


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε δήλωση που έκανε σχετικά με την αγορά από την Ουκρανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Μ.Ε.Α.) από την Τουρκία, είπε : ¨Η μεταφορά όπλων στο καθεστώς του Κιέβου δεν πρέπει να γίνεται  αιτία επιδείνωσης της ουκρανικής κρίσης¨.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας ο Πετρ Ποροσένκο, είχε ανακοινώσει πω υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία για την μεταφορά Μ.Ε.Α.

Η πρώτη ανακοίνωση από την Ρωσία

Η Ζαχάροβα σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Κόμμερσαντ, δήλωσε : ¨ Δικαίωμα των κυρίαρχων χωρών είναι η διμερής στρατιωτική τεχνική συνεργασία.  Το πρόβλημα είναι το εξής, η Ουκρανία βιώνει εσωτερική ένοπλη κρίση, η με άλλα λόγια υπάρχει εμφύλιος πόλεμος.

Αυτή η εσωτερική κρίση έχει και τον διεθνή της αντίκτυπο, διότι οι περισσότερες χώρες και διεθνείς φορείς  διαμεσολαβούν στην ειρηνευτική διαδικασία και επιδιώκουν η κρίση να λυθεί με ειρηνικούς δρόμους. Για αυτό τον λόγο,  η μεταφορά όπλων στο καθεστώς του Κιέβου δεν πρέπει να γίνεται  αιτία επιδείνωσης της ουκρανικής κρίσης¨

Πρώτα δηλαδή ήρθε η αναγνώριση από τον Βαρθολομαίο του αυτοκέφαλου της εκκλησίας της Ουκρανίας. Κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν συναινούσε και ο Ερντογάν. Και τώρα η Τουρκία πουλά όπλα και συμφωνεί σε συμπαραγωγή τους, με αυτούς που επιτίθενται στους Ρώσους της ανατολικής  Ουκρανίας.

Πηγή: tourkikanea.gr