Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής «SpetsTechnoExport», την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, στις 30 Απριλίου, κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής της διεθνούς έκθεσης «IDEF 2019» η Τουρκία υπέγραψε συμβόλαιο προμήθειας, μέσω συμπαραγωγής, των αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων Konus. Τα βλήματα είναι καθοδήγησης λέιζερ και εκτοξεύονται από την κάνη των αρμάτων μάχης. Πρόκειται για ένα βλήμα, αντίστοιχο των ισραηλινών LAHAT.

Τη συμπαραγωγή, η έναρξη της οποία θα γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, θα πραγματοποιήσει  η τουρκική ΜΚΕΚ (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu), ενώ το Konus, έχει αναπτύξει το σχεδιαστικό γραφείο Luch. Το συμβόλαιο αφορά και σε μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ουκρανίας προς την Τουρκία. Το μέγιστο βεληνεκές του Konus είναι της τάξεως των 5 χιλιομέτρων, ενώ το βλήμα, το οποίο ενσωματώνει διπλή πολεμική κεφαλή σε κάθετη διάταξη (Tandem), μπορεί να διατρήσει θωράκιση πάχους 800 χιλιοστών.

Comments

  1. Το πυρομαχικό αυτό, εξουδετερώνει το οποιοδήποτε πλεονέκτημα έχουν προς το παρόν τα ελληνικά άρματα για βολές μέχρι τα 5 Km με πυρομαχικά ΗΕΑΤ.

  2. Και με τους Ρώσους και με τους Ουκρανούς! Και ενώ κατρακυλά η οικονομία, οι αμυντικές δαπάνες τραβούν την ανηφόρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *