Ενώ οι αμερικανικές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν, οι επιθέσεις των Ταλιμπάν κατά κυβερνητικών στόχων έχουν καταγράψει αύξηση κατά 37%, το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυτό κατέγραψε έκθεση του Κογκρέσου και του John Sopko, που είναι ο Αμερικανός Γενικός Επιθεωρητής για την Ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν (SIGAR : US Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction).

Σύμφωνα με την έκθεση οι επιθέσεις των Ταλιμπάν μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020, αλλά αυξήθηκαν κατά 37% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ομοίως, οι απώλειες του Αφγανικού Στρατού αυξήθηκαν σημαντικά. Ιδιαίτερα οι επιθέσεις εκ των έσω αυξήθηκαν κατά 82% με αποτέλεσμα 115 νεκρούς και 39 τραυματίες Αφγανούς στρατιώτες. Την ίδια περίοδο οι Ειδικές Δυνάμεις του Αφγανιστάν πραγματοποίησαν 67% περισσότερες επιχειρήσεις σε σχέση με πέρσι, 91% των οποίων πραγματοποιήθηκαν ανεξάρτητα των Αμερικανών.

Comments

 1. Οι ΗΠΑ πήγαν στο Αφγανιστάν και ξόδεψαν περισσότερα απο 2.000.000.000.000 USD για να διαπιστώσουν αυτό που ήξεραν ήδη όσοι μελέτησαν προσεκτικά την ιστορία του Αφγανιστάν.
  Οι Ρώσοι έλαβαν το μήνυμα μετά απο 10 χρόνια αγώνα στην ασιατική χώρα, οι ΗΠΑ που θεωρούνται πιο «προχωρημένες» χρειάστηκαν τα διπλάσια χρόνια για να παραδεχτούν το αναπόφευκτο, αφήνοντας πίσω τους περισσότερα συντρίμμια στην χώρα αφού έφαγαν και μερικές χιλιάδες αμάχους προκαλώντας και ρεύμα μετανάστευσης προς την Ευρώπη, απάνω στον υπερβολικό τους ζήλο να αποδείξουν πόσο «σκληροί πολεμιστές» είναι απέναντι σε ελαφριά εξοπλισμένους ξυπόλητους αντιστασιακούς μιας χώρας που δεν είχε απο τον ήλιο μέρα.

  https://watson.brown.edu/costsofwar/figures/2021/human-and-budgetary-costs-date-us-war-afghanistan-2001-2021

  1. @ WTF

   Αυτοί που έπρεπε να βγάλουν λεφτά από την εκστρατεία στο Αφγανστάν, τα έβγαλαν. Και είναι Αμερικάνοι.

   1. @ενοχλητικό κουνούπι

    Ασφαλώς τα έβγαλαν.
    Μόνο ορισμένοι αμερικάνοι όμως, οι υπόλοιποι πήγαν απλά να σκοτωθούν για τα παραμύθια του πολιτικού καθεστώς στην Ουάσιγκτον στα οποία πίστεψαν(αφού η πλειοψηφία των Hijackers που έριξαν τα αεροσκάφη στους πύργους ήταν Σαουδάραβες με τα σχετικά χαρτιά τα οποία δεν είχαν καταστραφεί στην σύγκρουση, όπως λέγεται).

    https://www.nytimes.com/2020/01/23/magazine/9-11-saudi-arabia-fbi.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *