Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των 142 F-16A/B Block.20 της χώρας, στο επίπεδο Viper (πρόγραμμα «Phoenix Rising»), κόστους $ 4,56 δισεκατομμυρίων θα υλοποιηθεί κανονικά, παρά τις αρχικές προβλέψεις για καθυστερήσεις, και θα ολοκληρωθεί εντός τετραετίας, το 2023.

Τον περασμένο Μάιο η εφημερίδα «Taiwan News» είχε δημοσιεύει τη δήλωσε του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας AIDC (Aerospace Industrial Development Corporation) ότι υπάρχει πρόβλημα, λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2018 το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 Viper της Ταϊβάν ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πτητικές δοκιμές και παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας στις 19 Οκτωβρίου. Πλέον, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, η AIDC έχει ενισχυθεί με 200 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να προχωρεί πλέον κανονικά.

Η αναβάθμιση των 142 F-16 είναι ένα από τα προγράμματα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν. Το άλλο μεγάλο πρόγραμμα είναι αυτό της προμήθειας 66 νέων F-16 Viper, κόστους $ 8,05 δισεκατομμυρίων. Το σύνολο των 66 F-16 Viper αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2026.

Comments

    1. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει την πραγματικότητα λόγω ειδικής απειλής την τεράστια Κίνα. Οπότε ανακοινώνονται χωρίς να μπορούν να επαληθευτούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *