Η εκπνοή του 2022 είναι πλέον γεγονός.

Ενός έτους που ξεχώρισε για την υπογραφή της σύμβασης πρόσκτησης των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό την 24η Μαρτίου 2022 επί του καταστρώματος του θρυλικού «ΑΒΕΡΩΦ» του πλοίου που σημάδεψε όσο κανένα άλλο τη ναυτική μας ιστορία.   

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Σε όλους τους φίλους αναγνώστες και σχολιαστές ευχόμαστε μια ευλογημένη και καλότυχη χρονιά με υγεία, πρόοδο, προκοπή, δημιουργία, ευημερία, χαρά και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειες σας.

Το 2023 να είναι ένα καλότυχο έτος για τη πατρίδα μας και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Καλή δύναμη στα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που τούτες τις Άγιες Ημέρες είναι ταγμένα στο καθήκον μακριά από τις οικογένειες τους. Οι γεωπολιτικές προκλήσεις και η γενικότερη διεθνές αστάθεια επιβάλουν πίστη στις δυνάμεις μας και αυξημένα αντανακλαστικά.

Το 2022 το defencereview.gr μεγάλωσε ακόμη περαιτέρω. Διανύουμε αισίως το έκτο έτος της λειτουργίας μας από τον Οκτώβριο του 2017. Διευρύναμε τον όγκο της αρθρογραφίας και των αναλύσεων μας. Συνεχίσαμε και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε την άποψη μας επώνυμα και με παρρησία. Νέοι συντάκτες προστέθηκαν αλλά και πολύ περισσότεροι σχολιαστές καταθέτουν σε καθημερινή βάση την άποψη τους ελεύθερα. Γιατί η πολυφωνία, η καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική και η ανταλλαγή απόψεων είναι συστατικά στοιχεία της δημοκρατίας.  

Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο στους δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας και στους εκατοντάδες σχολιαστές που έχουν πυκνώσει τις σελίδες του defencereview.gr. Σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για το 2023 με περισσότερο όγκο ύλης και πάντα με ελεύθερη αδέσμευτη και ακομμάτιστη άποψη. Ευχόμαστε το 2023 να φέρει μόνον καλές ειδήσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα μας. Έπειτα από αρκετά χρόνια απραξίας είναι παρήγορο πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύονται και υλοποιούν μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως της ναυπήγησης των νέων φρεγατών αλλά και της προμήθειας των νέων Rafale.

Να είστε όλες και όλοι καλά. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά. Το νέο έτος να είναι ειρηνικό και ασφαλές για τη χώρα μας. Και φυσικά να είναι έτος ευδαιμονίας για τον Ελληνισμό! Ευελπιστούμε το νέο έτος να φέρει ορθολογικές αποφάσεις για κρίσιμα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την ανόρθωση του ΠΝ απρόσκοπτα και με γνώμονα τις ενδεδειγμένες επιλογές για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόμαχου στόλου.

Η στιγμή που θα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος ως το χρονικό ορόσημο για την ενίσχυση της εθνικής μας ναυτικής ισχύος. 24η Μαρτίου 2022, Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ».