Η ουκρανική εταιρία Limpid Armor παρουσίασε μια καινοτόμα λύση επίγνωσης της τακτικής κατάστασης για τεθωρακισμένα οχήματα. Στην παρουσίαση, το σύστημα LPMK (Land Platform Modernization Kit) ενσωματώθηκε σε τεθωρακισμένο όχημα BTR-4E. Κατά την παρουσίαση το LPMK, το οποίο είναι μια κάσκα με σύστημα προβολής δεδομένων, χρησιμοποιήθηκε από τον οδηγό του οχήματος. Το όχημα είχε όλες τις θυρίδες του κλειστές και πλοηγήθηκε αποκλειστικά μέσω του LPMK. Η εικόνα της πέριξ περιοχής (τακτική κατάσταση) ήταν επίσης διαθέσιμη στον οδηγό.

Το σύστημα θα συνεχίσει τις δοκιμές του και το 2020, ενώ, την ίδια χρονιά, θα παραδοθεί στον Ουκρανικό Στρατό, για δοκιμές επιχειρησιακής αξιολόγησης. Το LPMK δέχεται δεδομένα και πληροφορίες από πολλαπλές κάμερες και αισθητήρες, εξωτερικά του οχήματος. Όλες αυτές οι πληροφορίες συγκεντρώνονται και γίνεται η σχετική επεξεργασία από ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ μέσω server, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες και σε άλλες φίλιες δυνάμεις.

Οι κάμερες και οι αισθητήρες παρέχουν πανοραμική εικόνα σε ολόκληρο το τόξο των 360°, ενώ η κάσκα μπορεί να απεικονίσει πληθώρα πληροφοριών, όπως θέση επί χάρτου, ταχύτητα, θέσεις φίλιων και εχθρικών δυνάμεων και άλλες ζωτικής σημασίας πληροφορίες. Έτσι ο οδηγός έχει πλήρη επίγνωση της τακτικής κατάστασης που επικρατεί, όπως και οι άλλες φίλιες δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *