Η εταιρία Nammo, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ναυτικό, ανέπτυξε το πυρομαχικό Swimmer των 30 χιλιοστών (APFSDS-T Mk.258 Mod.1), το οποίο, μέσω του φαινομένου της υπερσπηλαίωσης (super-cavitation) δεν σταματά ή αλλάζει πορεία όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Το Swimmer ανήκει στην κατηγορία των πυρομαχικών κινητικής ενέργειας. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 60 χιλιομέτρων το λεπτό, με αποτέλεσμα η ενέργεια που παράγεται κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης λιώνει τη θωράκιση και η διατρητική κεφαλή του πυρομαχικού εισέρχεται στο στόχο.

Ωστόσο, αυτό που κάνει τα Swimmer μοναδικό είναι ότι μπορεί να «κολυμπήσει» μέσα στο νερό, σε αντίθεση με άλλα πυρομαχικά τα οποία, όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, είτε επιβραδύνουν ταχύτατα, είτε αλλάζουν πορεία. Η κεφαλή (η μύτη) του Swimmer δημιουργεί το φαινόμενο της υπερσπηλαίωσης με αποτέλεσμα το πυρομαχικό να μην επηρεάζεται από την επαφή του με το νερό.

Αυτό συμβαίνει διότι το Swimmer, όταν βρίσκεται στο νερό, δημιουργεί μια φυσαλίδα γύρο του, αρκετά μεγάλη ώστε να περνά από μέσα, μειώνοντας έτσι, σε πολύ μεγάλο βαθμό, το φυσικό φαινόμενο της τριβής. Αυτή η καινοτόμα δράση του Swimmer το καθιστά ιδανικό για την προσβολή υποβρύχιων στόχων, είτε για την ασφάλεια πλοίων, είτε σε ρόλο παράκτιας άμυνας κατά διαφόρων στόχων όπως οι υποθαλάσσιες νάρκες, τα μη-επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα, οι τορπίλες κ.ά.