Σύμφωνα με την δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «The Sun», η οποία επικαλείται τη γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung», αστυνομικά περιπολικά με το έμβλημα της Τουρκικής Αστυνομίας και με την επιγραφή «Ozel Harekat» περιπολούν, αργά τη νύχτα, σε δρόμους του Βερολίνου, σε συνοικίες όπου διαμένουν Τούρκοι μετανάστες.

Τα αυτοκίνητα είναι μάρκας BMW της σειράς «7» και έχουν εμφανιστεί να περιπολούν σε περιοχές όπως το Kreuzberg και το Neukolln. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «The Sun» τα συγκεκριμένα αυτοκίνητη άρχισαν να εμφανίζονται μετά την επικράτηση του Ερντογάν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Την καταγγελία έκανε ο Βερολινέζος, αριστερός πολιτικός, τουρκικής καταγωγής, Hakan Taş, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του στις γερμανικές αρχές, καθώς και ο ίδιος έχει γίνει δέκτης παραπόνων από Τούρκους μετανάστες, οι οποίοι φοβούνται για την ασφάλεια τους, δεδομένης της εμμονής του Ερντογάν για τους γκιουλενιστές.

Οι Γερμανικές Αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους για κάτι τέτοιο και λένε ότι πρόκειται για την παράνομη πράξη της αντιποίησης αρχής. Από την άλλη, οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου σχολίασαν για το περιστατικό ότι δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ακόμα τα αυτοκίνητα διότι περιπολούν αργά το βράδυ, χωρίς τα χαρακτηριστικά μπλε και κόκκινα φώτα να είναι αναμμένα, ενώ οι επιβαίνοντες δεν φορούν στολές, αλλά πολιτικά ρούχα.

Ο Taş δήλωσε ότι έχει δει ο ίδιο τέτοια αυτοκίνητα σε περιοχές που ζουν Τούρκοι μετανάστες, που δεν υποστηρίζουν τον Ερντογάν. Επίσης ο Taş κατήγγειλε ότι εκατοντάδες Τούρκοι πράκτορες ενεργούν στο Βερολίνο, καταγράφοντας και «φακελώνοντας» Τούρκους μετανάστες ή Κούρδους της Τουρκίας.