Ένα T-346A της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε νέο ρεκόρ πτήσης χωρίς στάση όταν πέταξε από τη βάση Pratica di Mare, κοντά στη Ρώμη, στη βάση Al Udeid, του Κατάρ, διανύοντας μια απόσταση 4.000 χιλιομέτρων.

Το αεροσκάφος συνόδευαν δύο μαχητικά Eurofighter και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-767A και βρέθηκε στο Κατάρ, στο πλαίσιο 10ήμερης εμπορικής προώθησης σε χώρες του Περσικού Κόλπου, την οποία διοργάνωσαν η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία και η Leonardo.

Το αεροσκάφος παρουσιάστηκε στο Κατάρ, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, ενώ συμμετείχε και στη διεθνή έκθεση Bahrain International Air Show (14-16 Νοεμβρίου).

Η πτήση από τη Ρώμη στο Κατάρ ήταν εφικτή διότι το M-346 είναι το μόνο εκπαιδευτικό αεροσκάφος στον κόσμο με ικανότητα ανεφοδιασμού στον αέρα. Το T-346 χρειάστηκε έξι ώρες να πετάξει από τη Ρώμη στο Κατάρ και άλλες τόσες για το ταξίδι της επιστροφής. Συνολικά το T-346A πραγματοποίησε πέντε ανεφοδιασμούς.

Αναλυτική παρουσίαση του αεροσκάφους μπορείτε να βρείτε εδώ: https://defencereview.gr/m-346-idaniko-ekpedeftiko-aeroskafos-gia-tis-anagkes-tis-polemikis-aeroporias/

Καθώς και εδώ: https://defencereview.gr/aeroskafi-prochorimenis-ekpaideysis-oi-ellinikes-anagkes-kai-oi-diathesimes-epiloges/