Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ελικοπτεροφόρου HMS Ocean του Βασιλικού Ναυτικού (RN) στο λιμάνι της Χάιφα, η ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού συμμετείχε σε μια σειρά ασκήσεων αντιναρκικών επιχειρήσεων στον κόλπο της Χάιφα. Εκεί, το ισραηλινό  μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) Seagull ενήργησε ως υποστηρικτής του βρετανικού ελικοπτεροφόρου προσομοιώνοντας πλεύση σε περιοχές παγιδευμέμες από νάρκες. Η αποστολή ήταν μέρος μιας κοινής άσκησης μεταξύ του ισραηλινού ναυτικού και του RN.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το Seagull πραγματοποίησε μια αποστολή Mine Counter Measure (MCM), σαρώντας και καταγράφοντας μια ασφαλή διαδρομή για το HMS Ocean. Μόλις συναντούσε αντικείμενα που μοιάζουν με νάρκες, το Seagull ειδοποιούσε το HMS Ocean να τα αποφύγει, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή διαδρομή του. Φυσικά, το σκάφος πραγματοποίησε την αποστολή ενώ ήταν τηλεχειριζόμενο από σταθμό ελέγχου αποστολής στη στεριά.

Ο Seagull  αναπτύχθηκε από την Elbit Systems, σαν ένα ευέλικτο USV που  με εγκατάσταση αρθρωτών συστημάτων αποστολής είναι ιδανικό για την εκτέλεση μιας ποικιλίας ναυτικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένων αντιναρκικών επιχειρήσεων, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιτήρησης ναυτικών εγκαταστάσεων ή εξεδρών εξόρυξης υδρογονανθράκων. Στα πλαίσια των δοκιμών εξέλιξης έχει εξοπλιστεί με πυργίσκο με πυροβόλο των .050, σόναρ και ελαφρές τορπίλες όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες: