Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε με επιτυχία το σύστημα C-RAM (Counter-Rocket, Artillery, Mortar) Iron Dome στην κορβέτα INS Lahav τύπου Saar-5. Το σύστημα Iron Dome έχει ελάχιστο βεληνεκές 4 χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο βεληνεκές ανέρχεται στα 70 χιλιόμετρα.

Ο Ταξίαρχος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Ζβίκα Χαϊμοβιτς, τόνισε ότι μια Πυροβολαρχία Iron Dome εκτέλεσε με επιτυχία μια σειρά από δοκιμές με πραγματικά πυρά και ότι ο κύριος στόχος είναι η προστασία των θαλάσσιων σταθμών άντλησης φυσικού αερίου εντός της ισραηλινής ΑΟΖ.

Η ανάγκη αυτή προέκυψε λόγω του τεράστιου αποθέματος φυσικού αερίου «Tamar» που έχει βρεθεί στα ανοιχτά της βόρειας ακτογραμμής του Ισραήλ. Οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται, τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ρουκετών της Χεζμπολάχ.

Το «Tamar» ανακαλύφθηκε το 2009 και η άντληση φυσικού αερίου ξεκίνησε το 2013. Υπολογίζεται ότι αποτελείται από 238 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο «Leviathan» ανακαλύφθηκε το 2010, η άντληση αναμένεται να ξεκινήσει το 2019, ενώ υπολογίζεται ότι αποτελείται από 18,9 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.