Στις 22 Νοεμβρίου ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Νουρεντίν Τσανικλί ανακοίνωσε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας θα είναι αυξημένος κατά 40% για το οικονομικό έτος 2018, σε σχέση με το 2017.

Σε απόλυτους αριθμούς η Τουρκία θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά $ 2,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα $ 2 δισεκατομμύρια θα διοχετευθούν στο Ταμείο Υποστήριξης της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, δηλαδή θα αφορούν σε νέους εξοπλισμούς.

Αν και ο Τούρκος Υπουργός δεν ανακοίνωσε σε ποια εξοπλιστικά προγράμματα θα διοχετευθεί η αύξηση, τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι τη συντριπτική πλειοψηφία των $ 2 δισεκατομμυρίων θα απορροφήσουν τα προγράμματα F-35 και Altay.

Εντωμεταξύ, στις 24 Νοεμβρίου, το τουρκικό Υφυπουργείο Εθνικής Αμύνης (SSM) ανακοίνωσε νέο διαγωνισμό για την ανάπτυξη τουρκικού κινητήρα αρμάτων μάχης μέγιστης ισχύος 1.800 ίππων για τον εξοπλισμό των Altay. Στην ιστοσελίδα του SSM ανακοινώθηκε ότι προσκλήθηκαν οι εξής εταιρίες: TUMOSAN, BMC, Figes Fizik, Istanbul Denizcilik και TUSAS Motor Sanayii.