Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Al-Khaleej Online» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Σαουδική Αραβία έχει προχωρήσει στην προμήθεια των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων Iron Dome από το Ισραήλ. Το Iron Dome είναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα ικανό να ανιχνεύει, να αξιολογεί και να αναχαιτίζει απειλές από ρουκέτες, βλήματα πυροβολικού και όλμων σε αποστάσεις έως και 70 χιλιόμετρα. Επίσης λειτουργεί και ως τυπικό αντιαεροπορικό σύστημα κατά αεροσκαφών, ελικοπτέρων και UAV.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, Σαουδική Αραβία και Ισραήλ «εργάζονται για μια συμφωνία ευρύτερης στρατιωτικής συνεργασίας», ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, για την προμήθεια του Iron Dome, έγιναν στην Ουάσιγκτον, μυστικά, με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την «Al-Khaleej Online» το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια», ενώ οι παραδόσεις αναμένονται στον προσεχή Δεκέμβριο. Το Iron Dome αναμένεται να εγκατασταθεί στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης, δεδομένου ότι οι αντάρτες στην Υεμένη έχουν εκτοξεύσει, σε αρκετές περιπτώσεις, πυραύλους κατά στόχων στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Sputnik», το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους ισραηλινούς αξιωματούχους, το Ισραήλ αρνείται κατηγορηματικά, το δημοσίευμα της «Al-Khaleej Online», ότι δηλαδή συμφώνησε και πούλησε το Iron Dome στη Σαουδική Αραβία. Στο ίδιο μήκος κύματος και αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη σχετική είδηση και την προμήθεια του Iron Dome από το Ριάντ.