Στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου «International Military Helicopter 2022», στο Λονδίνο, η αμερικανική Bell παρουσίασε το ελικόπτερο ένοπλης αναγνώρισης 407M (Military), έκδοση του επίσης ένοπλου 407GT, το οποίο παρουσιάστηκε το 2013. Το 407GT είναι η ένοπλη έκδοση του 407GX, το οποίο είναι πολιτικό 407 με το ψηφιακό πιλοτήριο Garmin G1000, βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα και σύστημα ελέγχου πτήσης. Τα ένοπλα ελικόπτερα της Bell έλκουν την καταγωγή τους από το ARH-70 Arapaho με το οποίο η Bell διεκδίκησε το πρόγραμμα αντικατάστασης των OH-58 Kiowa Warrior του Αμερικανικού Στρατού. Σε σχέση με το 407GT, το 407M ενσωματώνει καλύτερο σύστημα διασύνδεσης ανθρώπου και μηχανής (HMI : Human-Machine Interface), με αυξημένο επίπεδο ψηφιοποίησης, ενώ το ελικόπτερο έχει πιστοποιηθεί και για χρήση των κατευθυνόμενων ρουκετών APKWS ΙΙ (Advanced Precision Kill Weapon System ΙΙ).

Σύμφωνα με την Bell το 407M μπορεί να αναλάβει μια σειρά αποστολών όπως προσβολή στόχων εδάφους, ειδικές επιχειρήσεις, ένοπλη αναγνώριση κ.ά. Στις δύο πτέρυγες του ενσωματώνει συνολικά τέσσερις σταθμούς ανάρτησης οπλισμού, ο οποίος μπορεί να επιλεγεί από συνδυασμό των παρακάτω: Πολυβόλο Gatling των 7,62 χιλιοστών, ατρακτίδια πολυβόλων των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών, ατρακτίδια ρουκετών των επτά θέσεων για ρουκέτες Hydra (μη-κατευθυνόμενες) ή APKWS II (κατευθυνόμενες) των 70 χιλιοστών και αντιαρματικά βλήματα AGM-114 Hellfire II ή AGM-176 Griffin. Για την εκπλήρωση της αποστολής του το 407M ενσωματώνει το σύστημα διαχείρισης αποστολής Pathfinder της TekFusion Global, σύστημα διαχείρισης οπλισμού, επίσης της TekFusion Global, διόπτρες νυχτερινής όρασης για τους χειριστές (NVG : Night Vision Goggle) και προηγμένο ηλεκτροπτικό/υπέρυθρο αισθητήρα.

Η προστασία του ελικοπτέρου βασίζεται στα θωρακισμένα καθίσματα για τους χειριστές, στην ενσωμάτωση συστήματος αντιμέτρων, στις θωρακισμένες δεξαμενές καυσίμου και στις βαλλιστικά προστατευμένες έλικες. Το ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει διμελές πλήρωμα συν έξι πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης είναι 222 χιλιόμετρα την ώρα με την οποία επιτυγχάνει μέγιστη εμβέλεια 711 χιλιομέτρων (η μέγιστη ταχύτητα του είναι 259 χιλιόμετρα την ώρα). Το μέγιστο μεταφερόμενο εσωτερικό φορτίο είναι 1.156 κιλά, ενώ εξωτερικά μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέγιστου βάρους 1.406 κιλών. Ενσωματώνει κινητήρα Model 250-C47E/4 της Rolls-Royce, με ψηφιακό σύστημα ελέγχου FADEC και μέγιστη παραγόμενη ισχύ 862 ίππων κατά την απογείωση. Η μέγιστη συνεχόμενη παραγόμενη ισχύ είναι 761 ίπποι.