Η φετινή 75η επέτειος από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου δεν γιορτάστηκε με τη καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία λόγω της πανδημίας. Πραγματοποιήθηκε μόνον το εναέριο σκέλος της παρέλασης.

Το μεγαλειώδες σόου ξεκίνησε με τα αερομεταφερόμενα ελικόπτερα Mi-26 και τα πολλαπλής χρήσης Mi-8AMTS. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα Mi-35Ms, όπως και τα Ka-52 «Alligator», τα οποία έδωσαν στη θέση τους στα ελικόπτερα Mi-28N – γνωστά και ως «Νυκτερινός Κυνηγός».

Όσον αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, την αρχή έκαναν τα αναγνωριστικά A-500 και τα αερομεταφερόμενα 76MD, τα οποία πέταξαν πάνω από την Κόκκινη Πλατεία. Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή, καθώς στους αιθέρες της Μόσχας εμφανίστηκαν τα βομβαρδιστικά Tu-95MS, Tu22M3s και Tu-160.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης, ένα Il-78 προχώρησε σε εικονικό ανεφοδιασμό των καυσίμων ενός Tu-160, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διαλύει κάθε γραμμή άμυνας του εχθρού, τόσο με πυρηνικά όσο και με συμβατικά όπλα.

Είναι ικανό να μεταφέρει έως και 12 πυραύλους Κρουζ. Το «παρών» έδωσαν και το πέμπτης – γενιάς μαχητικό Su-57, το βομβαρδιστικό Su-34, όπως και τα μαχητικά Su-35S και Su-30SM.

Ακολούθησε η εμβληματική ομάδα «Russian Knights and Swifts», η οποία πέταξε πάνω από την Κόκκινη Πλατεία. Η εντυπωσιακή παρέλαση ολοκληρώθηκε με έξι Su-25, τα οποία σχημάτισαν στον ουρανό της Μόσχας τη ρωσική σημαία.

Η αεροπορική παρέλαση συνεχίστηκε με τα MiG-29SMT τέταρτης γενιάς, τα βομβαρδιστικά Su-24M και τα μαχητικά MiG-31K, τα οποία είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα, τύπου Dagger.