Η EDGE Group των ΗΑΕ παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «IDEX 2021», τη νέα οικογένεια QX αιωρούμενων πυρομαχικών, η οποία αποτελείται από το QX-1 (στην κατηγορία των μίκρο-UAV), το QX-2 (στην κατηγορία των μίνι-UAV), το QX-3 (στην κατηγορία των μικρών UAV) και το QX-4 (στην κατηγορία των κάθετα εκτοξευόμενων UAV). Σύμφωνα με την εταιρία η πιθανότητα κυκλικού σφάλματος των QX είναι της τάξεως του 1 μέτρου. Επίσης η εταιρία παρουσίασε και τα Shadow-25 και Shadow-50 με πολεμική κεφαλή 25 και 50 κιλών αντίστοιχα. Τέλος, ένα άλλο εξίσου ενδιαφέρον έκθεμα της εταιρίας είναι και το Rash-2, μια συλλογή τροποποίησης πυρομαχικών όλμων σε κατευθυνόμενα, αυξημένου βεληνεκούς πυρομαχικά. Το Rash-2 ενσωματώνει πτερύγια και «διολισθαίνει» προς το στόχο (glide). Ανάλογα με το διαμέτρημα του πυρομαχικού το Rash-2 προσφέρει διαφορετική αύξηση του βεληνεκούς του συμβατικού πυρομαχικού όλμου.

Comments

  1. Λίγο μικρή δεν είναι η πενήντα κιλών κεφαλή, για οτιδήποτε ή είναι ιδέα μου; Τι ζημιά μπορεί να κάνει π.χ. σε πλοίο ή
    θωρακισμένο άρμα μάχης;;; Νομίζω είναι ανεδαφικές κάτω από 250 κιλά, για να μη πω πεντακόσια κιλά κεφαλές. Δεν αναφέρομαι σε πυραύλους π.χ. Exocet γιατί αγγίζει η ταχύτητά του την ταχύτητα του ήχου και μπορεί να εκραγεί και μέσα στη μέση του πλοίου, απλά και μόνο λόγω ταχύτητας. Άλλο ολίσθηση και άλλο πύραυλος με κινητήρα.

    1. Σε άρμα μάχης και η κεφαλη των 25 κιλών θα το τινάξει στον αέρα μιας και η θωράκιση όλων των αρματων είναι πιο λεπτή στο πάνω μερος. Σε πλοίο θα έκανε ζημιά σε ραντάρ, ηλεκτρονικά, οπλικά συστήματα,εννοειται ότι δεν θα το βυθιζε αλλά δεν νομίζω ότι προορίζεται εναντίον πλοίων.Δεν θα μπορούσε να περάσει την α /α και ciws άμυνα του πλοίου.Μαλλον προορίζεται για έναν αντίστοιχο ρόλο με αυτόν των bayractar στο ναγκορνο Καραμπάχ, συρια κλπ.

  2. Άλλος ένας πολλαπλασιαστής ισχύος που μαζί με την απόkτηση Uav και συστημάτων άμυνας έναντι UAV/drones, θα έπρεπε να είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας.
    Στην διεθνή αγορά αξιόλογα επίσης προϊόντα διαθέτουν δύο Ισραηλινές εταιρίες. Η UVision με την σειρά Hero-30 και η Rafael με τα Spike-FireFly.

    Όπως έχει αναλυθεί στο παρελθόν από το DR : »;Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, σε σχέση με το 1991, και με βάση της αμερικανική εμπειρία στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ένας τόνος κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας έχει αντικαταστήσει 12-20 τόνους συμβατικών, μη-κατευθυνόμενων πυρομαχικών, ανά αποστολή. Τα αιωρούμενα πυρομαχικά ήρθαν να μειώσουν, ακόμα περισσότερα αυτή τη συνάρτηση, επιφέροντας, μεταξύ άλλων, και οικονομία. Επίσης, στην περίπτωση της ακρίβειας των προσβολών, τα αιωρούμενα πυρομαχικά είναι ικανότερα, σε σχέση με τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά, τα οποία παρουσιάζουν CEP (Πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος) 30-50 μέτρα στο μέγιστο βεληνεκές των 40 χιλιομέτρων, τη στιγμή που το CEP των αιωρούμενων πυρομαχικών είναι κάτω του 1 μέτρου στο διπλάσιο βεληνεκές.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *