Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Jane’s» ο Βραζιλιάνικος Στρατός ενδιαφέρεται και εξετάζει την περίπτωση αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Leopard-1A5BR. Η έγκριση του προγράμματος έγινε τον Οκτώβριο του 2019, ενώ υπάρχουν υποχρεωτικά και προαιρετικά σημεία αναβάθμισης.

Υποχρεωτικά τα αναβαθμισμένα Leopard-1A5BR θα πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρικά κινούμενο πύργο, νέο σύστημα ελέγχου του πύργου, θερμικό περισκόπιο για τον οδηγό, κλιματιστικό, τηλεχειριζόμενο πύργο οπλισμού, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός και διοίκησης και ελέγχου και ικανότητα ενσωμάτωσης λεπίδας μηχανικού.

Συνολικά, ο Βραζιλιάνικος Στρατός διατηρεί σε υπηρεσία 346 άρματα μάχης Leopard-1, εκ των οποίων 126 είναι της έκδοσης Leopard-1A1 και 220 είναι της έκδοσης Leopard-1A5BR. Ο αριθμός των υπό αναβάθμιση αρμάτων μάχης και το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι άγνωστα.

Comments

  1. Ενδιαφέρουσα λύση, αν πιστοποιηθεί και ένας LAHAT και αντικατασταθεί της πρόσθετη θωράκισης με μια πιο σύγχρονη θωράκιση. Για εμάς βεβαια προέχουν άλλα ζητήματα…

  2. ….θα πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρικά κινούμενο πύργο, νέο σύστημα ελέγχου του πύργου, θερμικό περισκόπιο για τον οδηγό, κλιματιστικό, τηλεχειριζόμενο πύργο οπλισμού, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός και διοίκησης και ελέγχου και ικανότητα ενσωμάτωσης λεπίδας μηχανικού….
    Επιπλέον θα έβαζα και σύστημα αυτοπροστασίας….έχει ενδιαφέρον το κόστος του συνολικού προγράματος καθως θα μπορουσε να είναι οδηγός για τα δικά μας leopard A5 αλλα γιατί όχι και στα leopard 2A4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *