Το Υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει τελικά στην απόκτηση νέων, δυτικών αρμάτων μάχης για την αντικατάσταση των 30 T-72M4CZ που διαθέτει, αλλά θα τα εκσυγχρονίσει. Το 2018 η Τσεχία ανακοίνωσε ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους $ 4,5 δισεκατομμυρίων, μέχρι το 2027. Ένα από τα προγράμματα του Στρατού ήταν και αυτό της αντικατάστασης των T-72M4CZ, από το 2025 και μετά, με ενδιάμεση λύση αυτή της μερικής αναβάθμισης τους. Τελικά, όπως τα T-72M4CZ θα αναβαθμιστούν, μέχρι το 2025, και θα παραμείνουν σε υπηρεσία τουλάχιστον μέχρι το 2030, με στόχο το 2035. Τα άρματα θα εφοδιαστούν με νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και νέα συστήματα επικοινωνιών.

Comments

  1. Η Κυπριακή Δημοκρατία τι κάνει για τα Τ-80 ? και τα τόμα της ?
    Μήπως Ελλάδα και Κύπρος να κοίταζαν για Λεκλερκ που τυχών θα μποροΰσαν να είναι άμεσα διαθέσιμα απο Γαλλία και αραβικές χώρες όπως το παράδειγμα της Ιορδανίας ?
    Τώρα που γυρίζει …

  2. Αγαπητοί,φίλοι,και εμείς και η Κύπρος, δεν κάνουμε τίποτε.ακομη και τα πυρομαχικά άρματων των 120χ. δεν είναι σε επάρκεια.για σύστημα αυτοπροστασίας τροφυ ακούμε αλλά δεν βλέπουμε.
    Σε 6-12μηνες που τα αλταυ θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον Έβρο, θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.το κακό είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μεταχειρισμένα άρματα. Αλλά κι αν ακόμη βρουμε(π.χ.Μ1) θα χρειαστούν πολλά χρήματα και χρόνος μέχρι να τα αναβαθμίσουμε και να τα ενταξουμε σε υπηρεσία.
    Στην απέναντι πλευρά οι Τούρκοι, αφομοιωσαν πολύ γρήγορα τα μαθήματα της Συρίας και αναβαθμίζουν,με πολύ γοργούς ρυθμούς το αρματικο τους δυναμικό. Ολα αυτα σε συνδυασμό με την εγκληματική έλλειψη τ.ο.μ.α.,(οι Τούρκοι έχουν ACV25 &tulpar)κάνουν την εκτέλεση επιθετικών και αμυντικών ελιγμών μεγάλο πονοκέφαλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *