Σύμφωνα με ανακοίνωση της Aselsan, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «IDEF 2019», η Τουρκική Χωροφυλακή ενέταξε σε υπηρεσία τον αυτόματο όλμο Alkar (AHS-120) των 120 χιλιοστών επί οχήματος κατηγορίας MRAP (Mine-Resistance Ambush-Protected) Vuran (4 x 4) της BMC, η πιστοποίηση του οποίου ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

O όλμος AHS-120 αναπτύσσεται από την Aselsan με ίδια μέσα. Μπορεί να κινηθεί σ’ ολόκληρο το τόξο των 360ο με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνητικού συστήματος. Εκτός από το Vuran, ο όλμος μπορεί να τοποθετηθεί και στο έδαφος επί σταθερής βάσης. Συνοδεύεται από το Σύστημα Ελέγχου και Διεύθυνσης Πυρών ADOP-2000, το οποίο έχει αναπτύξει η Aselsan.

Η τάξη του AHS-120, η κατεύθυνση προς το στόχο και η βολή πραγματοποιούνται αυτόματα, αφού πρώτα το ADOP-2000 έχει προϋπολογίσει την τροχιά του βλήματος έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ευστοχία. Η διαδικασία της στόχευσης γίνεται επί ψηφιακού χάρτη, που είναι στη διάθεση του αρχηγού του στοιχείου, ο οποίος επιλέγει το στόχο, δίνει την εντολή στο όλμο και ο όλμος εκτελεί αυτόματα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες βολής. Αυτόματη είναι και η διαδικασία γέμισης.

Ο αυτόματος όλμος AHS-120 της Aselsan έχει τη δυνατότητα βολής τριών βλημάτων επί του ίδιου στόχου, από διαφορετική γωνία προσβολής, με ταυτόχρονη προσβολή του στόχου (πρακτική MRSA : Multiple Rounds Simultaneous Impact), ενώ το μέγιστο βεληνεκές είναι της τάξεως των 8 χιλιομέτρων.