Ενδιαφέρουσες ναυτικές ειδήσεις κομίζουν τα γερμανικά ναυπηγεία της Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) με έδρα το Κίελο της Γερμανίας. Η Thyssenkrupp Marine Systems παρουσίασε τη πρόταση της για τη νέα φρεγάτα F-127 του Γερμανικού Ναυτικού η οποία βασίζεται στην ανοικτής αρχιτεκτονικής σχεδίαση σπονδυλωτής ναυπηγικής φιλοσοφίας ΜΕΚΟ Α300.

Η τελευταία είναι προταθεί και στα πλαίσια του «άτυπου» διαγωνισμού του Πολεμικού Ναυτικού με αντικείμενο τη πρόσκτηση της νέας φρεγάτας. Η ΜΕΚΟ Α300 μολονότι είναι μια εξαιρετικά ισχυρή σχεδίαση με πληθώρα οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας απορρίφθηκε από το ΠΝ λόγω υψηλού κόστους κτήσης ενώ το εκτόπισμα της άνηκε σε διαφορετική κατηγορία φρεγατών όπως αυτή των πλοίων AAW (Αεράμυνας Περιοχής).

Η ΜΕΚΟ Α300 όπως επιδείχθηκε από τη TKMS για το Γερμανικό Ναυτικό είναι εξοπλισμένη με το σύστημα AEGIS που εξασφαλίζει υψηλή αντιβαλλιστική προστασία καθώς και αεράμυνα περιοχής. Το πλοίο διαθέτει ραντάρ σταθερής διάταξης καθώς και πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών και λοιπών αισθητήρων μάχης και επιτήρησης.

Ο φόρτος μάχης είναι ιδιαίτερα μεγάλος και αποτελείται από 32 κελιά Mk 41 VLS για μια ευέλικτη επιλογή οπλικών συστημάτων (SM-2 ή άλλων βλημάτων αντιβαλλιστικής άμυνας και αεράμυνας περιοχής SM-3 και SM-6) καθώς και 32 κελιά για βλήματα μέσης ακτίνας όπως τα ESSM Block II. Το πλοίο διαθέτει 16 αντιπλοϊκούς πυραύλους, πυροβόλο των 127mm, τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού, τορπίλες για τη προσβολή υποβρυχίων και φυσικά αντιπυραυλικό σύστημα RAM.

Όπως προαναφέρθηκε η ΜΕΚΟ Α300 είναι μια σχεδίαση μεγάλου εκτοπίσματος που δεν συγκρίνεται με φρεγάτες γενικών καθηκόντων ή πολλαπλών χρήσεων. Το εκτόπισμα της όπως παρουσιάστηκε από τη TKMS στα πλαίσια της νέας γερμανικής φρεγάτας F-127 είναι των 12000 τόνων ενώ το μήκος της είναι 220 μέτρα.