Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης, όπως η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, συνοδευόμενου από το μισό υπουργικό συμβούλιο και πλήθος επιχειρηματιών, τίποτα δεν μπορεί να αποκρύψει, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ντροπιαστικό διπλωματικό «Βατερλώ» της Ελλάδας, αφού προκαλεί μεγάλες «πληγές». Κατ’ αρχήν, το «ακανθώδες» πρόβλημα της αναγνώρισης της ανύπαρκτης Μακεδονικής εθνότητας και Μακεδονικής γλώσσας στα Σκόπια, που με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αποτελούν «δηλητήριο» για την Ελλάδα. Δεύτερον, το τεράστιο για τα οικονομικά μας συμφέροντα ζήτημα των εμπορικών σημάτων για τα Μακεδονικά προϊόντα, το οποίο αφέθηκε άλυτο και έχει λάβει, ήδη, μεγάλες διαστάσεις.

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ για το SL PRESS

Γι’ αυτό, η προσπάθεια της Ελληνικής «κουστωδίας» να εμφανίσει συνθήκες οικονομικής επέκτασης και ανάπτυξης στη γειτονική Χώρα μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών, «πέφτει στο κενό», αφού εδώ και δεκαετίες υπάρχει οικονομική διείσδυση Ελληνικών επιχειρήσεων εκεί.

Έτσι, αυτό που μένει από την επίσκεψη αυτή, ήταν η έμμεση «μετονομασία» από τον Πρωθυπουργό του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, από «Μακεδονίας» σε «Μίκρας», αλλά και η πιστοποίηση, μέσω της συνέντευξης Ζάεφ, που είχε προηγηθεί, ότι αυτός συμφώνησε στη σύνθετη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ως αντάλλαγμα για την αναγνώριση από την Ελλάδα του «Μακεδονικού έθνους» και της «Μακεδονικής γλώσσας» στα Σκόπια !!! Εξ ου και, κατά παραβίαση κάθε διεθνούς κεκτημένου, οι πολίτες αυτού του Κράτους να μην ονομάζονται «Βορειομακεδόνες», αλλά «Μακεδόνες», ενώ σε όλο τον πλανήτη το όνομα της ιθαγένειας είναι πάντα παράγωγο της κρατικής ονομασίας (Νοτιαφρικανός, Βορειοκορεάτης κ.λπ.).

Αυτή η αδιανόητη διπλωματική παραχώρηση έγινε, εκτός των γνωστών εξωτερικών πιέσεων από ΗΠΑ και Γερμανία, λόγω της εθνομηδενιστικής αντίληψης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, αυτό αποτελεί τον πυρήνα του προβλήματος, αφού, μέσω της εθνοτικής ταυτότητας, νομιμοποιείται το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού» και η αυθαίρετη και τεχνητή κατασκευή του «Μακεδονικού έθνους» από τον Τίτο, αποτελώντας μόνιμο «καρφί στα πλευρά» της Χώρας.

Το Μακεδονικό ζήτημα εντάσσεται στις παρενέργειες του λεγόμενου Ανατολικού ζητήματος, που αφορούσε τον ανταγωνισμό των νέων εθνικών κρατών και την διεκδίκηση του κενού, που άφηνε η κατάρρευση του «μεγάλου ασθενούς», της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην αρχική φάση, ήταν ο ανταγωνισμός της Ελλάδος, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, για κατοχύρωση μεγαλύτερων τμημάτων του ιστορικά θεωρούμενου ως γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας. Σε αυτό, θα πρέπει να υπολογισθεί και η επιδίωξη της Αυτοκρατορικής Ρωσίας, που επιδίωκε, μέσω της αυτονόμησης της Βουλγαρικής Εξαρχίας το 1870, να βρει την δίοδο για έξοδο στην Μεσόγειο.

Πανσπερμία Σλάβων, Αλβανών, Ρομά

Με τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του μη επακριβώς οριοθετημένου γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας, προσαρτήθηκε στην Ελλάδα (αντιστοιχεί σχεδόν στο σύνολο του γεωγραφικού χώρου της Αρχαίας Μακεδονίας) αφού είχαν προηγηθεί και οι ηρωικοί αγώνες των Μακεδονομάχων, που απέτρεψαν την «βουλγαροποίηση».

Η βορειοδυτική πλευρά του γεωγραφικού αυτού χώρου προσαρτήθηκε στην Σερβία και η βορειοανατολική στην Βουλγαρία. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό υπήρξαν μεγάλες πληθυσμιακές ανακατατάξεις, κάτι, που παρατηρήθηκε σε όλη την Βαλκανική, ως αναπόφευκτη συνέπεια της μετάβασης από την πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία σε εθνικά κράτη. Έτσι, αρχικά υπήρξε ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας και, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, με την ανταλλαγή πληθυσμών, άδειασε ο χώρος από το τουρκικό στοιχείο και απέκτησε συμπαγή ελληνικό πληθυσμό από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του σλαβόφωνου πληθυσμού χωρίς Ελληνική συνείδηση, κάτι που ολοκληρώθηκε κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, όπου τελευταία πληθυσμιακά «απομεινάρια» σλαβικής συνείδησης εγκατέλειψαν την Χώρα και πήγαν στην Γιουγκοσλαβία. Εκείνη την εποχή ο Τίτο, για την επίτευξη των γεωπολιτικών επιδιώξεών του, ίδρυσε ως ομόσπονδο κράτος την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «βάπτισε» τον πληθυσμό των Σκοπίων, που ήταν μια πανσπερμία Σλάβων, Αλβανών, Ρομά κλπ. ως «Μακεδονικό Έθνος»!

Κατασκευασμένη προσπάθεια

Με βάση την ιστορική αποτίμηση και καταγραφή, η προσπάθεια δημιουργίας «Μακεδονικού Έθνους» από Σλαβικά φύλα, είναι παντελώς κατασκευασμένη, κάτι, που προκύπτει από τις απογραφές πληθυσμών, που έγιναν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου δεν υπάρχει καταγραφή πληθυσμών ως «Μακεδόνων», καθώς και στην απογραφή του 1923 από το Βασίλειο της Σερβίας, όπου στην περιοχή των σημερινών Σκοπίων, που ονομάζονταν «Βαρντάσκα», δεν υπάρχει ουδεμία καταχώρηση πληθυσμών ως Μακεδόνων, ενώ, αντίθετα, πέρα από τις εθνότητες των Σέρβων, Τούρκων, Αλβανών, υπήρχε καταγραφή μεγάλου αριθμού Ελλήνων στην ευρύτερη περιοχή του Μοναστηρίου, κάτι, που καταγράφηκε και στην καταγραφή των Γερμανών στην Κατοχή και, στην συνέχεια, με βίαιο τρόπο, εξαφανίσθηκε.

Το πρόβλημα της κατασκευής του ιδεολογήματος του «Μακεδονισμού», αφορά την Ελλάδα, για δύο κρίσιμους λόγους: Αφενός, γιατί προσβάλλεται με αυτήν η ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας, που ήταν αποκλειστικά Ελληνική και, εντελώς αυθαίρετα, επιχειρείται εκ πλαγίου υποκλοπή από τους Σκοπιανούς, χωρίς να έχουν κανένα νόμιμο ιστορικό δικαίωμα, αφού το ιστορικό «αφήγημά» τους, ότι οι αρχαίοι αυτόχθονες Μακεδόνες, που δεν ήταν Έλληνες, εξισλαμίστηκαν από τα σλαβικά φύλα, που κατέβηκαν τον 6ο μ.Χ. αιώνα στην Βαλκανική περιοχή, αποτελεί ιστορική «γελοιογραφία», και, αφετέρου, γιατί αποτελεί σύγχρονη γεωπολιτική απειλή, αφού διακινείται το «σενάριο» περί «διαμελισμένης Μακεδονικής Πατρίδας του Αιγαίου», όπου το μόνο ελεύθερο τμήμα είναι αυτό των Σκοπίων και τα υπόδουλα είναι αυτά της Ελληνικής Μακεδονίας και της Μακεδονίας του Πιρίν στην Βουλγαρία.

Είναι προφανές, ότι αυτή η αντίληψη αποτελεί ένα «εκρηκτικό γεωπολιτικό εργαλείο» σε βάρος της Ελλάδας για το μέλλον, που μπορεί να διακινηθεί από διάφορες δυνάμεις, που έχουν βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή μέσω των Σκοπίων. Για αυτούς τους λόγους, η Συμφωνία των Πρεσπών αντικειμενικά αποτελεί σοβαρή εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και μείζονα εθνικό κίνδυνο, διότι ο νόμιμος ιστορικός δικαιούχος, που είναι η Ελλάδα, αναγνωρίζει ως μοναδικό κράτος στον πλανήτη με όνομα «Μακεδονία» τα Σκόπια, ως «Βόρεια Μακεδονία». Και όχι μόνο αυτό, αλλά και το αδιανόητο, ότι σε αυτό το κράτος κατοικούν «Μακεδόνες» και, άρα, υφίσταται «Έθνος Μακεδόνων», που ομιλούν την Μακεδονική γλώσσα.

ΠΗΓΗ: SL PRESS

Comments

 1. Συγνώμη για την παρατήρηση αλλά η τάση για εμετό που μου προκαλεί η φωτογραφία αυτής της φυσιογνωμίας ξεπερνά την τάση για σχολιασμό!

 2. Α, να συμπληρώσω για τους εν δυνάμει, οτι τους εθνομηδενιστές δεν τους αντιμετωπίζεις βάζοντας εθνομηδενιστές στα ψηφοδέλτιά σου! Γιατί αν ισχύουν έστω και τα μισά απο αυτά που διαβάσαμε σε κυριακάτικη εφημερίδα για τον Κ. Καιρίδη, τότε θα μιλάμε για διεύρυνση του εθνομηδενισμού!

 3. Το ερώτημα είναι ένα : ποιο είναι το βασικό αίτιο – πέρα από τον ξένο δάκτυλο και την προπαγάνδα – εσωτερικά σε μας, ως έθνος, ως κοινωνία; Και η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή, η εξαθλίωση της κοινωνίας απο την φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων των Ελλήνων απο τον οικονομικό πόλεμο που δέχτηκε η Ελλάδα, με την υποστήριξη των εγχώριων πολιτικάντηδων, το χάσμα μεταξύ των πολλών νεόπτωχων και των ολίγων πλούσιων, αυτό οδήγησε εκτός των άλλων στην εξουσία και την σημερινή κυβέρνηση, οπότε τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα; Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πως μπορεί να επουλωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί σήμερα στην νεοελληνική κοινωνία και μεταξύ άλλων παράγει και ανθελληνισμό, έτσι από…γινάτι!

 4. Μόνο ένας κουτός δεν μπορεί να δει πόσο καλεί ήταν η συμφωνία των Πρεσπών. Η χώρα κέρδισε παρά πολλά(οικονομικά και διπλωματικά), από ένα ζήτημα που ήταν χαμένο. Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό ξέρει ότι όλη η υφήλιος τα Σκόπια τα λέγανε Μακεδονία. Ε τώρα επιτέλους θα τους λένε Βόρεια Μακεδονία. Εφόσον γεωγραφικά βρίσκονται στο χώρο δεν μπορείς να του απαγορεύεις να έχουν τον όρο…δεν είναι μόνο η ιστορία που καθορίζει ένα όνομα….απλά τα πράγματα.

  1. Τους πολίτες τους δεν τους αναγνώρισε έστω ως βορειομακεδόνες. Τους αναγνώρισε ως σκέτο Μακεδόνες. Τους αναγνώρισε ταυτότητα-εθνότητα Μακεδονική. Και θα προκύψει ένα κάλπικο μακεδονικό έθνος απο αυτή την συμφωνία!
   Ότι 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
   Σχετικά με το όλη η υφήλιος αποκαλούσε τα Σκόπια ως Μακεδονία η απάντηση είναι η εξής.
   Η (δυτική) Γερμανία ποτέ δεν αναγνώρισε το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας! Παρά το γεγονός ότι το είχαν αναγνωρίσει, τελικά, ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες στον κόσμο! Γιατί δεν αναγνώρισαν ποτέ το ανατολικογερμανικό καθεστώς; Γιατί δεν ήθελαν να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων τον συντελεσθέντα διαμελισμό της χώρας τους μετά την στρατιωτική συντριβή τους (στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο)! Οι Γερμανοί επί 40 χρόνια προσδοκούσαν ότι κάποτε θα ενωθούν! Όταν όλα τα τότε δεδομένα αυτό το απέκλειαν. Κι όμως αυτοί το προσδοκούσαν και δεν έκαναν πίσω ρούπι!
   Υπάρχει επίσης και η περίπτωση του Ισραήλ. Παρά το γεγονός ότι 136 χώρες αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος, το Ισραήλ απόσχει από την όποια πρώιμη αναγνώριση καθώς θεωρεί ότι αυτή θα πρέπει να αποτελέσει απόρροια μίας βιώσιμης και λειτουργικής ισραηλινο-παλαιστινιακής συμφωνίας για την ειρήνη. Τούτο συνίσταται στο ότι το εθνικό συμφέρον προηγείται έναντι οιουδήποτε συνασπισμού χωρών.

   1. Εντάξι επειδή γεννήθηκα και ζώ εδώ και 50 χρόνια στη γερμανία και ξέρω τι συντέλεσε στο να ενωθούν τα κρατίδια (όχι δηλ. επειδή το προσδοκούσαν και δεν έκαναν πίσω οι γερμανοί και έγινε. Χωρίς τις μεγάλες δυνάμεις τίποτε δε θα γινόταν.) δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με τις Πρέσπες. Σκόπια και FYROM τα λέγαμε μόνο εμείς όλλα τα χρόνια, σε όλλο το κόσμο – μας αρέσει, δε μας αρέσει – την λέγανε Macedonia, στη γερμανία Mazedonien. Η λύση που βρέθηκε τώρα δε μ’αρέσει, αλλά καλυτερη απ’ότι ήταν και ότι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε. Για να τελειώνει και αυτή η ιστορία. Άλλωστε τι έχουμε να φοβηθούμε; Αυτός ο φόβος «θα μας πάρουν, θα μας κάνουν» πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να μπούμε σε συνεργασίες και να παίξουμε ηγετικό ρόλο στη περιοχή. Να ευχόμαστε πάντα το καλύτερο και να ήμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Να φροντίσουμε να έχουμε τέτοιες ένοπλες δυνάμεις, που καν να μην μπορεί κανείς στη περιοχή να κάβει κίνηση ή να αμφισβητίσει αυτά που μας ανήκουν. Και αυτά πέρι προδότες Συριζαίοι κτλ. ξεχάστε τα. Όποιος και να ήταν τώρα στην εξουσία: το να μαζέψεις τα σπασμένα απο τα πάρτυ που άφησαν οι κυβερνήσεις Πασοκ και ΝΔ τις τελευταίες δεκαετίες…καθόλου εύκολο

 5. Η Ελλάδα μέσα σε 4 χρόνια μετατράπηκε από περίγελος και ζήτουλας σε «πυλώνα σταθερότητας» και «στρατηγικό σύμμαχο» των ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου, ΗΑΕ, Γαλλίας κλπ.

  Ταυτόχρονα η Τουρκία έγινε το μαύρο πρόβατο, βρίσκεται 1 βήμα πριν την έξοδο από το ΝΑΤΟ, αντιμετωπίζει εμπάργκο όπλων από ΗΠΑ και Ευρώπη ενώ σε κάθε της πρόκληση «τα ακούεί» από ΕΕ και ΗΠΑ. Πρόσφατα μάλιστα η Γερουσία των ΗΠΑ ζητάει δεδομένα από τις προκλήσεις των Τούρκων, κυρίως των παραβιάσεων του Ελληνικού ΕΕΧ με την προοπτική επιβολής κυρώσεων. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ πληρώνουν 460 εκ. δολάρια για να κλείσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16, μας παραχωρούν 70 ελικόπτερα, σκάφη κλπ.

  Αυτά και άλλα πολλά σώζουν «στο και ‘5» την Ελλάδα, η οποία μετά από τις απίστευτες παραλήψεις των «μη εκμηδενιστικών» κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που όταν η Τουρκία έμπαινε στο πρόγραμμα του F-35, μάζευε τα Leo-2A4, ανάγκαζε την Κύπρο να μην παραλάβει S-300 κλπ, πετούσαν χαρταετό (= έπαιρναν μίζες από ότι ενέπνεε και έβαζαν ταφόπλακα στις Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τους υπόλοιπους τομείς του Ελληνικού κράτους…).

  Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανέλπιστη και ολοκληρωτική διπλωματική νίκη της Ελλάδας. Όλη η υφήλιος ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΙ την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μετά από 27+ χρόνια ξεφτίλας, διεθνούς διασυρμού και απομόνωσης της χώρας μας.

  Ήδη η google (google-maps, google-earth κλπ) και η microsoft (bing-maps) έκαναν το ίδιο!

  Επιτέλους χιλιάδες Έλληνες έμποροι (όπως η σύζυγος του Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, και άλλοι πολλοί «μπατριώτες») που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες για τα site τους, αναγνωρίζοντας de-facto το «Μακεδονία», πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι! Εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι αναγκάζονταν από την δουλειά τους και από τη χώρα διαβίωσής τους να γράφουν-αναφέρουν τους Γείτονες ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επιτέλους λυτρώνονται.

  Για πρώτη φορά οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν υποστηρίζουν ότι κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο και αναγνωρίζουν επίσημα την Ελλάδα και τους Έλληνες ως τους αποκλειστικούς συνεχιστές της κληρονομιάς της ιστορίας του! Το Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος των Σκοπίων, το Στάδιο Φίλιπος Β’ κλπ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ! Αντίθετα το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, το Αεροδρόμιο Μακεδονία, κλπ θα συνεχίσουν να ονομάζονται έτσι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες με καταιγισμό Fake News των ελληνικών (;) ΜΜΕ, για το ραντάρ της Μίκρας!

  Για πρώτη φορά αναγνωρίζουν ότι η γλώσσα που τα τελευταία 40+ χρόνια είναι γνωστή ως «Μακεδονική» από τον ΟΗΕ κάτι το οποίο συμφωνήθηκε σε συνέδριο στην Αθήνα (UN Conference on the Standardization of Geographical Names, 17 August – 7 September, 1977, Athens, https://unstats.un.org/unsD/geoinfo/UNGEGN/ungegnConf3.html) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με τη γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρόκειται περί γλώσσας σλαβικής προέλευσης! Πλέον αυτή η υποσημείωση περιλαμβάνεται σε όλες τις επίσημες αναφορές για την «Μακεδονική» γλώσσα.

  Για πρώτη φορά αναγνωρίζουν επίσημα ότι δεν υπάρχουν μειονοτικοί στην Ελλάδα και με τις αντίστοιχες αλλαγές στο σύνταγμά τους αναφέρονται στους πολίτες εκτός της Βόρειας Μακεδονίας ως διασπορά!

  Για πρώτη φορά αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν ουδεμία εδαφική διαφορά με τη χώρα μας και απάλειψαν ότι σχετική αναφορά και βλέψεις υπήρχαν στο σύνταγμά τους, ακόμα και στα σχολικά τους βιβλία!

  Όλη η υφήλιος αναγνωρίζει την συμβολή του Τσίπρα σε αυτή την επιτυχία και τον προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης! Ακόμα και ο ίδιος ο Πάπας πρότεινε ονομαστικά τον Έλληνα πρωθυπουργό για το βραβείο Νόμπελ!

  Αλλά η μαύρη προπαγάνδα των Ελληνικών ΜΜΕ που τόσα χρόνια έτρωγαν από το σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το κομματικό κράτος που δημιούργησαν καλά κρατεί! Ε όχι κύριοι. Μερικοί από εμάς έχουμε και μνήμη και κρίση.

  Μερικοί από εμάς παρότι ζούμε και αναπνέουμε εντός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ούτε Χρυσαυγίτες και Νεοναζί και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την επικίνδυνη ρητορική τους για να επανέρθούν στην Εξουσία οι οικογένειες που χρεοκόπησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα!

  ΩΣ ΕΔΩ.

  1. H Ελλάδα είναι και θα είναι πυλώνας σταθερότητας και στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ για όσο διάστημα ο Ερντογάν συνεχίζει το ανατολίτικο παιχνίδι με την Δύση και μέχρι να επιστρέψει στο «μαντρί».
   Οι άξονες που έχουν δημιουργηθεί στην Αν. Μεσόγειο με Αίγυπτο και Ισραήλ είναι αποτέλεσμα του έργου του μεγάλου Έλληνα Ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου που την ίδια ώρα που υπέγραφε συμφωνίες με Ισραήλ, Λίβανο, Συρία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ κάποιοι προωθούσαν το σχέδιο Αναν, διαδήλωναν στην Παλαιστίνη εναντίον του Ισραήλ, συμμετείχαν σε αποστολές τύπου (Μαβί μαρμαρά) και έβριζαν τα καθεστώτα της Αιγύπτου και της Συρίας.
   Όσον αφορά την «βοήθεια» των ΗΠΑ στην Ελλάδα τύπου Kiowa καλό θα είναι να μην μπούμε σε σύγκριση με την βοήθεια που προσέφεραν οι πρώτες στην Τουρκία του Ερντογάν! Ας μην την συγκρίνουμε κάν με την βοήθεια των 33 δις που έδωσαν στο Πακιστάν την τελευταία 15ετία (κατά Τραμπ)! Ελπίζω μόνο η αναβάθμιση των F-16 να περιλαμβάνει και τα απαραίτητα όπλα τύπου jassm-er, jsow-er, jsm.
   Με τον ίδιο τρόπο που χάσαμε τότε τα leo2a4 απο την Τουρκία, με τον ίδιο τρόπο χάνουμε και σήμερα όπλα όπως είναι τα mlrs.
   Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπήκαμε τότε στο πρόγραμμα του F-35 ακριβώς με τον ίδιο δεν μπαίνουμε και σήμερα στο πρόγραμμα FCAS.
   Να υπενθυμίσω επίσης οτι τα όποια θετικά στην άμυνα προήλθαν απο τον ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένο και όχι τον Συριζα!
   Η συμφωνία των Πρεσπών δεν προστατεύει την μετά εποχής Μ. Αλεξάνδρου Μακεδονία (Βυζαντινής περιόδου, της υστεροβυζαντινής περιόδου, της Ελληνικής Επανάστασης, των Βαλκανικών και Παγκόσμιων Πολέμων) αμφισβητώντας έτσι την συνέχεια του Έθνους των Ελλήνων.
   Σε ποιό σημείο της συμφωνίας ή του συντάγματός τους αναγνωρίζουν οτι δεν υπάρχει Μακεδονική εθνότητα? Αναγνωρίζει τους πολίτες της “Βόρειας Μακεδονίας” σαν Μακεδόνες (είναι προφανές ότι το «πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» θα εξαφανισθεί από την καθημερινή χρήση) κι όχι σαν Βορειομακεδόνες, όπως επιβάλει ο κανόνας που ισχύει σε όλα τα κράτη του κόσμου, το όνομα της ιθαγένειας να είναι παράγωγο της κρατικής ονομασίας. Συνεχίζουν στο σύνταγμά τους να αναφέρονται σε «μακεδονικό» λαό.
   Αφού τα Σκόπια συμφώνησαν ότι η γλώσσα τους ανήκει στις σλαβικές γλώσσες, γιατί αρνήθηκαν επιμόνως να την ονομάσουν σλαβομακεδονική; Και γιατί η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε να ονομαστεί «μακεδονική»;
   Αφού οι Σκοπιανοί αποδέχονται την σλαβική καταγωγή τους, γιατί λοιπόν δεν δέχθηκαν ονομασία «Σλαβομακεδονία», σλαβομακεδονική γλώσσα και εθνότητα?

   Τα περι αναγνώρισης απο όλη την υφήλιο ως Μακεδονία προφανώς δεν ισχύουν για σοβαρά κράτη όπως η Γερμανία μετά το τέλος του Β.Π.Π. και το Ισραήλ γιατί επαναλαμβάνω πως το εθνικό συμφέρον προηγείται έναντι οιουδήποτε συνασπισμού χωρών.
   Με αυτή την λογική αν η Μάλτα διεκδικήσει τα Επτάνησα και της το αναγνωρίσουν το δικαίωμα κάποιος χώρες, θα πρέπει να της δώσουμε όλα τα νησιά με την προυπόθεση οτι το Ιόνιο είναι ελληνικό!
   Το Νόμπελ Ειρήνης και τα βραβεία απο τους ανθέλληνες Βαυαρούς θυμίζουν συμπεριφορά προς ιθαγενείς!
   Απο το σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το ένα κομμάτι, αυτό του ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει μαζικά στον Συριζα!
   Και άραγε η ΕΡΤ που λειτουργεί ως Συριζερτ δεν προπαγανδίζει? Τα μέσα του Ιβάν?
   Σταδιακά οι Σκοπιανοί και με την καθοδήγηση κυριώς της Γερμανία θα πάψει να εφαρμόζει την συμφωνία και το Βόρεια θα αφαιρεθεί με σχετική άνεση απο την ονομασία.
   Ένα απο τα αποτελέσματα της καταστροφικής αυτής συμφωνίας που άνοιξε την όρεξη των γειτόνων είναι και η «γαλάζια πατρίδα»! Και η κατάσταση στην Β. Ήπειρο με τον Ράμα να μην υπολογίζει καν την Ελλάδα!
   Τα χειρότερα όμως αποτελέσματα είναι τα περι «μοναχοφάηδων» και τα περι «Καστελορίζου» εκτός Αιγαίου!
   Όσο για τις οικογένειες που χρεοκόπησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα, τις είδαμε στην γιορτή του Λιβάνη να στηρίζουν Αλέξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *