Η σουηδική Saab ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) για την αναβάθμιση και την επέκταση του χρόνου ζωής των αυτοκινούμενων ραντάρ Giraffe AMB και των κέντρων διοίκησης και ελέγχου της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος SCCOA. Το πρόγραμμα αναβάθμισης θα επιφέρει βελτιώσεις στον τομέα της διαλειτουργηκότητας, στο πλαίσιο του NATO, στην ασφάλεια των πληροφοριών και των συστημάτων IFF. Επίσης, μετά την αναβάθμιση τα συστήματα θα παραμείνουν ικανά τουλάχιστον μέχρι το 2033. Τα Giraffe AMB καθώς και τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου που θα αναβαθμιστούν εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 2001.

Comments

 1. Άστο μην το ψάχνεις χαλάς την διάθεση σου…. Εδώ παρακαλάμε να πάρουν οι άραβες τα αντιεροπορικα μήπως και μας κάνουν καμία αναβάθμιση σε κανένα σύστημα, όχι σε όλα φυσικά!!!

 2. Αγαπητοί φίλοι αυτά ειναι ψιλα γράμματα για τους επιτελαρχες!

  Ας πάρουν τουλαχιςτον κανένα φθηνό πολυστατικό και παθητικό ραντάρ απο τους Σέρβους που ειναι μανούλες σε αυτά χρονια τώρα γιατι βλέπω τα drones των Μογγόλων να τα κυνηγάμε με δίκανα πάνω απο τις στεγες!

  1. Προφανώς υπάρχουν άλλα θέματα που τους απασχολούν περισσότερο.

   Όσον αφορά τα παθητικά ραντάρ πάντως,υπήρξε πρόταση για ένα εγχώριο σύστημα αλλά απορρίφθηκε με χλιαρές αιτιολογίες. Ίσως έπειδη χαλούσε την σούπα για το F-35 που ονειρεύεται ένα μέρος στελεχών στην αεροπορία αφού συνδέεται με ταξίδια στην Αμερική που είναι προφανώς πιο συναρπαστικά απο αυτά στην Γαλλία και γενικά στην Ευρώπη.

   1. Ένα σύγχρονο ραντάρ των 10 χλμ., έφτιαξε πέρσι η ΕΑΒ σε συνεργασία με τη σχολή Ικάρων, αλλά δεν βλέπω ούτε προμήθειά του, ούτε και συνέχεια με κάποιο πλάνο για καλύτερα και μεγαλύτερα.

 3. Ρανταρ του ΣΑΕ; Πλακα κανετε ετσι; Εμεις αγοραζουμε συστηματα που «γραφουν» στο φακο: ελικοπτερα με χαμηλο rcs, αρματα που προσφερουν κρασι κτλπ. Ποιος ασχολειται με στατικα ρανταρ τωρα. Εκτος βεβαια αν στειλει προσφορα Η Εταιρεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *