Το Πολεμικό Ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι η φρεγάτα «Te Kaha», τύπου MEKO-200 κλάσης «ANZAC» έφτασε στη χώρα, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης και των σχετικών δοκιμών στον Καναδά. Η φρεγάτα έφτασε στον Καναδά για τον εκσυγχρονισμό της τον Μάρτιο του 2018. Κύριος ανάδοχος του προγράμματος είναι η Lockheed Martin Canada, η οποία είναι υπεύθυνη και για την ενσωμάτωση του νέου συστήματος διαχείρισης μάχης CMS-330. Η αναβάθμιση των δύο MEKO-200 της Νέας Ζηλανδίας γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος FSU (Frigate Systems Upgrade), συνολικού κόστους $ 297 εκατομμυρίων περίπου (το 2017 ανακοινώθηκε η αύξηση της δαπάνης κατά $ 98 εκατομμύρια περίπου, λόγω υπερβάσεων κόστους).

Η αναβάθμιση του δεύτερου πλοίου F-111 «Te Mana» ξεκίνησε τον Μάιο του 2019. Το πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση των συστημάτων επιτήρησης, μάχης και αυτοπροστασίας των πλοίων με στόχο την παραμονή τους σε υπηρεσία μέχρι το 2035 περίπου. Τα αναβαθμισμένα πλοία ενσωματώνουν νέο σύστημα διαχείρισης μάχης, νέο σύστημα εκπαίδευσης, το αντιαεροπορικό σύστημα Sea Ceptor με βλήματα CAMM (Common Anti-Air Modular Missile), προς αντικατάσταση των RIM-7P Sea Sparrow, το νέο σονάρ τρόπιδας Spherion B, νέο σύστημα υποθαλάσσιων επικοινωνιών, σύστημα αυτοπροστασίας (Soft-Kill), σύστημα αντιμετώπισης τορπιλών και νέα ραντάρ ναυτιλίας και έρευνας αέρος και επιφανείας.

Αναλυτικά για τα προγράμματα αναβάθμισης των MEKO-200 της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο: