Η σουηδική Saab ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή του δεύτερου πρωτότυπου της υπό ανάπτυξη ελαφριάς τορπίλης NLT (Ny Lätt Torped/New Lightweight Torpedo), η οποία θα χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο γύρο δοκιμών στο νερό, στις αρχές του 2019.

Η διαφορά του δεύτερου πρωτότυπου, σε σχέση με το πρώτο, είναι ότι το δεύτερο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα έχει και η τορπίλη παραγωγής, δηλαδή πρόκειται για την «επιχειρησιακή» έκδοση της NLT και αυτή θα δοκιμαστεί.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης της NLT ξεκίνησε τον Μάιο του 2016, στο πλαίσιο προγράμματος ύψους $ 188 εκατομμυρίων. Ο δεύτερος γύρος των δοκιμών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020, ενώ η έναρξη της παραγωγής των νέων τορπιλών προσδιορίζεται χρονικά στα μέσα με τέλη του 2020.

Η NLT, η οποία σε υπηρεσία θα ενταχθεί ως Torpedsystem-47, έχει σχεδιαστεί για χρήση στα ρηχά νερά των ακτών της Σουηδίας και της Βαλτικής Θάλασσας. Πρόκειται για τορπίλη διαμετρήματος 400 χιλιοστών, ηλεκτρικής πρόωσης, ενσύρματης καθοδήγησης με προηγμένο σύστημα ανίχνευσης και πλοήγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *