Από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε ότι τίθενται σε ανοιχτή επαναληπτική δημόσια διαβούλευση, μη δεσμευτικής συμμετοχής οικονομικών φορέων, με σκοπό τη συλλογή εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων, οι τεχνικές προδιαγραφές και μέρος όρων της επικείμενης Διακήρυξης για την προμήθεια 13 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών μήκους 16-19,5 μέτρων, προϋπολογισμού € 33,8 εκατομμυρίων, με δικαίωμα προαίρεσης για πέντε (5) επιπλέον σκάφη, αξίας € 13 εκατομμυρίων.

Comments

  1. CB – 90…το μόνο σκάφος που έπρεπε να υπάρχει στο Αιγαίο για το λιμενικό..με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ικανότητα εφόδου και αποβίβασης,σε νησιά και βραχονησίδες,ειδικών,αμφίβιων μονάδων,εν καιρώ πολέμου,υπο προστασία…και όχι αυτό που βλέπουμε ,κάθε χρόνο ,στις ασκήσεις,με τα φουσκωτά…

    1. Υπάρχει το πολύ καταλληλότερο για το περιβάλλον του αρχιπελάγους του Αιγαίου σχέδιο του Αννίβα Αρτέμη το οποίο πλεονεκτεί σε κάθε τομέα έναντι του σουηδικού σκάφους. Δυστυχώς οι όροι του διαγωνισμού είναι φωτογραφικοί όπως πάντα και απορρίπτουν εξ αρχής τη συμμετοχή ακόμη και των μεγάλων Ελληνικών ναυπηγείων.

  2. Έχουμε τα υποψήφια σκάφη? Με τα Rafnar LEIFTUR 1100 και τα C.843 Fast Patrol Vessel P350 των άλλων διαγωνισμών τί έχει γίνει? Το θετικό είναι οτι πλέον αλλάξαμε ρότα εξοπλίζοντας τα σκάφη του λιμενικού με πολυβόλα

  3. Με τα C.843 Fast Patrol Vessel P350 υποτίθεται οτι έχει υπογραφεί η θα υπογραφεί συμβόλαιο, ενώ τα LEIFTUR 1100 δεν επιλέχθηκαν.

    Αυτό που θα έπρεπε να γίνει, θα ήταν η επιλογή των POB-24G κατασκευασμένα στην ελλάδα αφού θα είχαμε εξασφαλίσει νομικά την άδεια κατασκευής. Προτιμητέο ναυπηγείο εκείνου της σύρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *