Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας θέλει μια έκδοση του βλήματος κατά πλοίων Zircon, για να το ενσωματώσει στις κορβέτες κλάσης «Karakurt» (Project-22800) και κλάσης «Buyan-M» (Project-21631).

To Zircon επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 7.350 χιλιόμετρα την ώρα (Mach 6) και μέγιστη εμβέλεια 960 χιλιόμετρα, αν και τον Απρίλιο του 2017 το Zircon πέτυχε ταχύτητα Mach 8 (6.090 μίλια την ώρα, 9.800 χιλιόμετρα την ώρα), σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS. Πιθανότατα η ταχύτητα των Mach 8 επιτεύχθηκε για ελάχιστη ώρα ή το βλήμα όντος μπορεί να πετύχει τέτοιες ταχύτητες, αλλά για επιχειρησιακούς ή άλλους λόγους οι Ρώσοι επιλέγουν τη μέγιστη ταχύτητα των Mach 6.

Σήμερα, για το Zircon, το οπλοστάσιο της Δύσης δεν διαθέτει κανένα αντιπυραυλικό αντίμετρο για τέτοιου είδους ταχύτατα κινούμενων απειλών. Σύμφωνα με το TASS οι τελευταίες δοκιμές του Zircon πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι με απόλυτη επιτυχία και πλέον είναι θέμα χρόνου η ένταξη του σε υπηρεσία.