Ο δημοσιογράφος James Drew, στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Twitter» ανάρτησε μια φωτογραφία με ένα ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας MH-60R SeaHawk εφοδιασμένο με δύο (2) βλήματα κατά πλοίων NSM (Naval Strike Missiles). Το έκθεμα παρουσιάστηκε στη διάρκεια του συνεδρίου «Sea Air Space Exposition».

Πρόκειται για την επιβεβαίωση της είδησης που είχαμε αναρτήσει στις 4 Απριλίου του 2019 σχετικά με την έγκριση, από την αμερικανική υπηρεσία DSCA (Defense Security Cooperation Agency), της πώλησης 24 ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R SeaHawk στην Ινδία, δυνητικού κόστους $ 2,6 δισεκατομμυρίων. Από τα  σχετικό έγγραφο προκύπτει ότι η Ινδία θέλει να προμηθευτεί και να πιστοποιήσει τα βλήματα NSM στα ελικόπτερα.

Το NSM βρίσκεται σε υπηρεσία από το 2012, στην έκδοση επιφανείας-επιφανείας. Έχει ελάχιστο βεληνεκές 3 χιλιόμετρα και μέγιστο 185, αν και ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων. Ενσωματώνει διατρητική πολεμική κεφαλή βάρους 120 κιλών και χρησιμοποιεί αδρανειακό σύστημα πλοήγησης, GPS και σύστημα αναφοράς ανάγλυφου. Σύμφωνα με την Kongsberg, το NSM ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλού ίχνους ραντάρ (Stealth), μπορεί να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος και να εκτελέσει βίαιους ελιγμούς με πολλά G, ενώ ενσωματώνει σύστημα μνήμης με προφίλ πλοίων, το οποίο χρησιμοποιεί για την αναγνώριση του στόχου.