Σύμφωνα με τα όσα έγιναν ευρέως γνωστά στόχος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και ειδικότερα του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ είναι η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης να μετονομαστεί σε ΕΚΑΜ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και διοικητική υπαγωγή απευθείας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ όπως συμβαίνει σήμερα με τις υπόλοιπες ΕΚΑΜ Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντί στον Διοικητή Αστυνομικής Περιφέρειας Κρήτης όπως συμβαίνει σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΑ Κρήτης συγκροτήθηκε μετά τη συμπλοκή στα Ζωνιανά τον Νοέμβριο του 2007 ως μια αναβαθμισμένη ΟΠΚΕ ώστε να συμμετέχει σε ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις υψηλού ρίσκου και επικινδυνότητας, αποστολές που δεν μπορούσε να καλύψουν ούτε οι ΟΠΚΕ των Νομών Κρήτης ούτε και τα ΤΑΕ Κρήτης.

Η προσπάθεια μετονομασίας της ΟΕΑ Κρήτης σε ΕΚΑΜ περισσότερο συντεχνιακή προσέγγιση έχει ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ παρά αμιγώς επιχειρησιακή. Τόσο η καταγωγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ όσο και των δύο αμέσως υφιστάμενων δηλαδή του Υπαρχηγού και του Επιτελάρχη είναι από την Κρήτη. Επιπροσθέτως, πρόκειται για ξεκάθαρη αδικία για τα στελέχη της ΕΚΑΜ καθώς αυτοί έχουν περατώσει επιτυχώς το τρίμηνο βασικό σχολείο επιλογής προσωπικού, ένα σχολείο άκρως απαιτητικό και δύσκολο από πλευράς φυσικής και σωματικής καταπόνησης ενώ το σχολείο επιλογής της ΟΕΑ διαρκεί το ένα τρίτο.

Επίσης όταν επιχειρήθηκε το 2012 με τον σωστό τρόπο να περάσουν τα στελέχη της ΟΕΑ το σχολείο επιλογής της ΕΚΑΜ κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να το περάσει και παραιτήθηκαν την πρώτη εβδομάδα το οποίο δείχνει την δυσκολία του εν λόγω σχολείου.Συνεπώς, πως μπορεί κάποιος να ονοματίζεται ΕΚΑΜ όταν οι άλλοι για να ενταχθούν στην ΕΚΑΜ έχουν περάσει από σχολείο επιλογής.

Η ΕΚΑΜ με τέτοιες αποφάσεις υποβαθμίζεται αντί να αναβαθμίζεται. Θα προτείναμε στην νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αντί να συμπεριφέρεται με τρόπο συντεχνιακό και εξυπηρετώντας τοπικά συμφέροντα να λάβει υπόψη της τα πραγματικά προβλήματα τόσο της ΕΚΑΜ Αθήνας και Θεσσαλονίκης όσο και των υπόλοιπων ειδικών μονάδων που άπτονται θεμάτων υλικοτεχνικής υποδομής και γενικότερης επιχειρησιακής αξιοποίησης και τακτικής χρησιμοποίησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η ΕΚΑΜ Αθήνας διαρκώς απασχολείται σε πάρεργα όπως μεταγωγές, συνοδείες και φύλαξη ευπαθών στόχων στερώντας χρόνο και προσωπικό από την εκπαίδευση της υπηρεσίας.

Εάν όντως οι άνδρες της ΟΕΑ Κρήτης επιθυμούν να ενταχθούν στην οικογένεια της ΕΚΑΜ οφείλουν όπως προβλέπουν οι διαταγές και η νομοθεσία να περάσουν επιτυχώς το σχολείο της ΕΚΑΜ και όχι να μπουν από τη πίσω πόρτα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η σημερινή ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι από τη Κρήτη.

Comments

 1. Η διαδικασία είναι μεμπτή αλλά μιλάμε για Ελλ.Αστυνομία… Μια υπηρεσία μπ@#λο….
  Όσον αφορά και τους άνδρες των ΕΚΑΜ η συντριπτική πλειοψηφία επιλέχθηκε μεταξύ των υποψηφίων αξιοκρατικά… με τηλέφωνο.
  Και μην το αμφισβητεί κανείς αυτό. Η αγαπημένη ατάκα των διοικητών κάθε προνομιακής υπηρεσίας : «παιδί μου εγώ δεν έχω πρόβλημα να έρθεις αλλά… μέσο έχεις;» Μάρτυρες αμέτρητοι … Ας μη γκρινιάζουν μερικοί λοιπόν. Δεν είναι και ουκάδες….

 2. Έχεις γνώση επί του θέματος ή μιλάς γενικά; Το σύστημα επιλογής της ΕΚΑΜ είναι τουλάχιστον προβληματικό. Εγώ αυτά που λέω τα βαδίζω σε προσωπική εμπειρία και αξιόπιστες μαρτυρίες. εξαιρετικών συναδέλφων.
  Πληροφοριακά ένας απ’ τους καλύτερους αστυνομικούς που γνωρίζω , πρώην βατραχάνθρωπος κ αλεξιπτωτιστής δεν «ταίριαζε» του είπαν στην νοοτροπία της ΕΚΑΜ!!!! Τα μυξιάρικα απ’τη σχολή με τον επιτελικό μπάρμπα όμως ταίριαζαν.
  Τα λόγια είναι περιττά και τα κρεμαστάρια περισσεύουν…

 3. Το τί πρώην είναι ο καθένας,το τί αξία νομίζει ότι έχουν τα «χαρτιά» που πήρε, ή το τί νομιζει ότι είναι, δεν έχει καμία σημασια.

  Εφοσον έχεις και προσωπική εμπειρία όπως γράφεις, την απάντηση του την παίρνει ο καθενας όταν δοκιμάσει στο σχολείο επιλογής: -Κάνεις, ή δεν κάνεις.

  Υ.γ.
  Τα παράπονα και η γκρίνια στα σάιτ, αποδεικνύουν και άλλο λόγο απόρριψης, όπως έγραψες,ότι κάποιοι δεν ταιριάζουν κιόλας.

  1. Φίλε μου εννοείται ότι πρέπει να περνάς τις δοκιμασίες και το σχολείο αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει κιόλας ότι θα ενταχθείς στην ΕΚΑΜ. Παράξενο ε; θα σου δώσω ένα παράδειγμα τροφή για σκέψη – κρίση. Όταν περνάνε το σχολείο π.χ. 50 άτομα και χρειάζονται 20 γνωρίζεις τα κριτήρια απόρριψης των 30; Αν ναι, υποκρινεσαι ή κοροϊδεύεις, αν όχι δικαιολογείσαι ή είσαι αγαθός.

 4. …»Εάν όντως οι άνδρες της ΟΕΑ Κρήτης επιθυμούν να ενταχθούν στην οικογένεια της ΕΚΑΜ οφείλουν όπως προβλέπουν οι διαταγές και η νομοθεσία να περάσουν επιτυχώς το σχολείο της ΕΚΑΜ »…

  …μονο που…αυτοι που ξερουν…λενε οτι το σχολιο αυτο το 2012 εγινε ακριβως γι’αυτο…για να κοπουν ολοι….

 5. Φίλε μου αν αυτό ισχύει εκτός του ότι επιβεβαιωνομαι (αυτό είναι το λιγότερο) η υπόθεση έχει πολύ γέλιο. Θα γίνουν τελικά εκαμιτες οι «αδικημενοι»;
  Χαχαχαχα ρεντικολα επιτελικοί τρέξτε θάψτε το κάτω απ’το χαλί κι αυτό.
  Πάντως πέρα απ’την πλάκα το θέμα της ανεπάρκειας σε σύστημα επιλογής προσωπικού της ΕΚΑΜ σε σχέση με ΟΛΕΣ τις άλλες αντίστοιχες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων είναι ένα θέμα ταμπού που πρέπει να προβληθεί κατά τη γνώμη μου. Ίσως με κάποιο άρθρο με μαρτυρίες που θα ταρακουνήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *