Η νοτιοκορεατική KAI (Korea Aerospace Industries) ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον οργανισμός αμυντικών εξοπλισμών της χώρας (DAPA : Defense Acquisition Program Administration) για την ανάπτυξη ενός νέου μεταφορικού αεροσκάφους για την αντικατάσταση των εν υπηρεσία, μη κορεατικής σχεδίασης αεροσκαφών. Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας διατηρούν σε υπηρεσία 30 αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου και 70 μεταφορικά διαφόρων τύπων (C-130, A330 MRTT, CN-235, Falcon, Hawker-800, P-3C, P-8A). Το νέο μεταφορικό αεροσκάφος θα διαμορφωθεί σε διάφορες εκδόσεις (μεταφορών, αναγνώρισης και ναυτικής συνεργασίας). Η KAI σκοπεύει να δαπανήσει το ποσό των $ 2,7 δισεκατομμυρίων τα επόμενα επτά χρόνια.

Comments

  1. Οι νοτιοκορεάτες φαίνεται να ξεκίνησαν πρόγραμμα απεξάρτησης απο αμερικάνικα συστήματα για να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις, πρώτα με τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και μεταφορών που πήραν απο την Airbus, μετά τα ελικόπτερα Surion που θα αντικαταστήσουν τα UH-60 και στην συνέχεια το μαχητικό νέας γενιάς εγχώριας σχεδίαση/παραγωγής που θα αντικαταστήσει τα αμερικάνικα.

    https://www.airbus.com/newsroom/press-releases/de/2019/01/republic-of-korea-air-force-receives-first-airbus-a330-mrtt.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *