Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στην MBDA συμβόλαιο ύψους $ 565 εκατομμυρίων για την ανάπτυξη, κατασκευή και παράδοση μια νέα έκδοση του αντιαρματικού βλήματος Brimstone-2. Το πρόγραμμα CSP (Capability Sustainment Programme) αφορά στην αντικατάσταση όλων των παρωχημένων υπό-συστημάτων του Brimstone-2 με νέας τεχνολογίας και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του βλήματος.

Τα νέα βλήματα Brimstone-2 CSP αναμένεται να ενσωματώσουν μια νέα μονάδα αδρανειακής μέτρησης (IMU : Inertial Measurement Unit), το οποίο βασίζεται σ’ ένα νέο μικρό-ηλεκτρομηχανικό σύστημα (MEMS : Micro Electro-Mechanical Systems) της AIS (Atlantic Inertial Systems). Επίσης θα ενσωματώνουν νέο σύστημα αυτόματης πλοήγησης για βελτιωμένη ακρίβεια στο μέγιστο βεληνεκές, καθώς και μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και μνήμη και βελτιωμένες μπαταρίες με 30% αυξημένη διάρκεια.

Οι νέες βελτιώσεις αναμένεται να αυξήσουν το μέγιστο βεληνεκές του βλήματος κατά 20% τουλάχιστον, σε σχέση με το βλήμα Brimstone-2, στα 72+ χιλιόμετρα περίπου (το μέγιστο βεληνεκές του Brimstone-2 είναι 60+ χιλιόμετρα). Σύμφωνα με αξιωματούχους της MBDA το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση επίδειξης με προοπτική την έναρξη παραγωγής στα τέλη του 2018.