Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι επέλεξε την αμερικανική Lockheed Martin ως συνεργάτη της Mitsubishi Heavy Industries (MHI) στην ανάπτυξη του μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς F-X. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επιλογή έγινε λόγω της εμπειρίας και της γνώσης της εταιρίας στην ανάπτυξη σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, όπως τα F-22 και F-35, σε σχέση με τους άλλους δύο ανταγωνιστές, της BAE Systems και της Boeing.

Η επιλογή βασίστηκε σε τρία κριτήρια: Ικανότητα ολοκλήρωση των συστημάτων αποστολής, συμβατότητα μεταξύ των κινηματικών επιδόσεων και των χαρακτηριστικών stealth και ικανότητα σχεδιασμού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το F-X αναμένεται να αντικαταστήσει τα F-2 στη δεκαετία του 2030. Για το 2020 ο προϋπολογισμός ανάπτυξης του F-X ανήλθε στα $ 256,5 εκατομμύρια, ενώ για το 2021 έχουν προϋπολογιστεί $ 556,8 εκατομμύρια.

Comments

 1. Ωραίες ιστορίες και παραμύθια λένε και οι Ιάπωνες καραγκιόζηδες
  πολιτικοί στους πολίτες της Ιαπωνίας.

  Η εταιρία ΛΜ μοναχή της έφτιαξε τα σύγχρονα μαχητικά που λένε οι Ιάπωνες, η μήπως είχε σημαντική υποστήριξη απο την General Dynamics στο Raptor και απο την Norththrop Grumman στο F-35 που φτιάχνει με υποστήριξη και συμμετοχή της BAE Systems το F-35 STOVL έκδοσης για τα αεροπλανοφόρα της Αγγλίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας;

  Η NG δεν έφτιαξε μαχητικά και το μοναδικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Stealth και λένε ότι μόνο η ΛΜ ξέρει να φτιάχνει σύγχρονα αεροσκάφη;

 2. Ενδιαφέρον θα ξοδέψουν σε ανάπτυξη τελικα αρκετα δις ευρω και η LM θα τους βοηθήσει σε κρίσιμα σημεία ….όπως παλιότερα με μια παραλλαγή του F16 που έφτιαξαν δήθεν ως Ιαπωνικό μαχητικό.
  Με τα ιδια χρηματα θα ηταν συμπαραγωγοί του F35 με μεγαλο υποκατασκευαστικο έργο και θα τους έβγαινε φθηνότερο και γρηγορότερο στην παραγωγή αεροπλάνο.
  Το 2030 ανετα θα ειχαν παραλάβει 100 F35 και περισσοτερα αν ήθελαν …. και ταυτοχρονα θα ηταν συμπαραγωγή του οχι απλα αγοραστές.

 3. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Lockheed Martin θα τους βοηθήσει στη δημιουργία μίας «μαύρης τρύπας» μέσα στην οποία θα χάνονται μεγάλο μέρος από τα χρήματα του προγράμματος και όπου κανένας δεν θα ξέρει που καταλήγουν αυτά, όπως γίνεται στη περίπτωση του F-35.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *