Στον ακριτικό Έβρο μετέβη η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) τιμώντας τη μνήμη όσων πολέμησαν και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο το 1974. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΕΦΕΔ «Θα μας βρείτε μπροστά σας» στέλνοντας το μήνυμα εντός και εκτός των τοιχών πως η εφεδρεία είναι ισχυρή και διαρκώς εκπαιδεύεται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΕΦΕΔ, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων από Σάββατο 17 έως Κυριακή 18 Ιουλίου βρέθηκε σε περιοχή του Έβρου για να ασκηθεί σε τακτικές μάχης μικρών κλιμακίων σε συνθήκες έντονης ζέστης και πιεστικών χρόνων δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο αντικείμενο της μάχης εντός ημιαστικών περιοχών. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί λίγο πριν τις 20 Ιουλίου; Γιατί στον Έβρο ταξιδεύοντας περί τα χίλια χιλιόμετρα με προσωπικά έξοδα; Διότι δεν είμαστε αυτοί που θα μείνουμε σε μεγάλα και εύκολα λόγια ,θέλουμε να τιμήσουμε με πράξεις όλους όσους πολέμησαν κατά την εισβολή των γενοκτόνων βαρβάρων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Διότι ο εχθρός θα επιλέξει χρόνο και τόπο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει να έχουμε ζήσει τα απλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει ο μαχητής όπως η δίψα, η πείνα, η πίεση, η κούραση καθώς και οι καιρικές συνθήκες.

Στον Έβρο για να στείλουμε μηνύματα σε πολλούς. Στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι οι Έλληνες , στους κληρωτούς συναδέλφους μας που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας, στους Εθνοφύλακες και τους κατοίκους της περιοχής , στους Εφέδρους συναδέλφους, ότι θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί και θέλουμε και μπορούμε. Και τέλος στους γείτονες και όλους όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας ανεξαρτησία και τμήματα της επικράτειας της χώρας και κάθε Ελληνικής γης όσο τρανοί κι αν νομίζουν πως είναι, πως θα μας βρουν μπροστά τους, πρώτους και έτοιμους από πριν.

Εύγε στους συναδέλφους Εθνοφύλακες που έχοντας τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες συμμετείχαν στην εκπαίδευση με πάθος και απίστευτη ενέργεια.

«Νίκη ή Θάνατος»

«Μέχρι ενός»