Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης συνεχίζουν να είναι αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης. Ο Άγγελος και ο Δημήτρης παραμένουν όμηροι του τουρκικού νεοθωμανικού κατεστημένου που οι διαχρονικά οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες χαϊδευαν. Τούτες τις Άγιες μέρες η σκέψη μας είναι δίπλα τους. Σε μια περίοδο έντονης τουρκικής προκλητικότητας o Άγγελος και ο Δημήτρης θα μείνουν μακριά από τις οικογένειες τους, αιχμάλωτοι σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, και με μία πολιτική ηγεσία που αρνείται να σταθεί στο ύψος της. Ο Θεός να δίνει δύναμη στα δύο φυλακισμένα αδέρφια μας, στις οικογένειες τους καθώς και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δυστυχώς η Τουρκία γνωρίζει καλά πως η ελληνική πολιτική ελίτ δεν είναι πρόθυμη να αντιδράσει δυναμικά στις προκλήσεις που καθημερινά διεξάγει και εντείνει. Γνωρίζει πως η δήθεν πολιτική ελίτ της χώρας μας είναι ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απειλώντας με σοβαρές διπλωματικές κυρώσεις. Είτε η τωρινή είτε η αυριανή ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει το χρεοκοπημένο δόγμα του κατευνασμού, της φινλανδοποίησης και του στρουθοκαμηλισμού. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης δυστυχώς θα συνεχίσει να υφίστανται.

Όσο και εάν οι Έλληνες πολιτικοί διαρκώς επικαλούνται τη πολιτική αποτροπής δεν δύναται να κάνουν πράξη όσα αυτά πρεσβεύει. Πολιτική αποτροπής σημαίνει θυσίες πάσης φύσεως και είδους: θυσίες οικονομικές ακόμα και πραγματικές θυσίες με αίμα. Όμως για τους Έλληνες πολιτικούς αυτό που μετρά είναι η καρέκλα και οι ψήφοι. Αποτροπή σημαίνει αύξηση και βελτίωση θητείας, αναβάθμιση της εφεδρείας, εξοπλισμοί, μέτρα ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και αρκετά άλλα που έχουμε θίξει και θα συνεχίσουμε να τονίζουμε πολλάκις.

Όμως το κυριότερο: να γνωρίζει ο αντίπαλος πως σε κάθε του προκλητική ενέργεια θα υπάρχει απάντηση. Απάντηση δυναμική, σκληρή και αμείλικτη. Απάντηση που δεν φοβάται την κλιμάκωση. Γιατί θα έχει προηγηθεί προπαρασκευή τέτοια ώστε να αποτελεί εχέγγυα της νίκης. Αυτό σημαίνει πραγματική αποτροπή. Αποτροπή δεν είναι οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Κεμάλ, αποτροπή δεν είναι τα ζεϊμπέκικα, αποτροπή δεν είναι οι κουμπαριές, αποτροπή δεν είναι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ποιας εμπιστοσύνης με τη Τουρκίας; Αποτροπή δεν είναι ο μονομερής αφοπλισμός και το εξοπλιστικό αυτοεμπάργκο που έχει επιβληθεί από το 2005.

Εκ μέρους του συντακτικού επιτελείου του defencereview.gr σας ευχόμαστε ολόψυχα Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά! Καλή Ανάσταση στη πατρίδα μας! Υγεία, προκοπή και ευτυχία στον καθένα σας. Με τη δύναμη του Θεού ας ελπίσουμε για καλύτερες μέρες.

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.