Την έναρξη του κοινού προγράμματος Γερμανίας και Γαλλίας ανάπτυξης ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους «6ης γενιάς» αναμένεται να ανακοινώσουν, οι δύο χώρες, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Berlin Air Show», η οποία θα πραγματοποιηθεί 25-29 Απριλίου. Πρόκειται για την επίσημη επιβεβαίωση της απόφασης που έλαβαν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας τον Ιούλιο του 2017.

Το πρόγραμμα, γνωστό ως SystèmedeCombat Aérien Dufutur (SCAF), είναι ανοιχτό για συμμετοχή και άλλων ευρωπαϊκών χορών. Στόχος είναι η ένταξη του νέου μαχητικού να πραγματοποιηθεί το 2040 και να αντικαταστήσει τo γαλλικό Rafale και το ευρωπαϊκό Eurofighter. Στο πρόγραμμα αναμένεται να συμμετάσχει η «αφρόκρεμα» της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (Airbus, Dassault, Thales, MBDA και Safran).

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο «Reuters», στη διάρκεια της έκθεσης «Berlin Air Show» Γαλλία και Γερμανία θα δημοσιεύσουν έγγραφο «κοινής επιχειρησιακή απαίτησης». Στη συνέχεια, και μέχρι την άνοιξη του 2019 οι εταιρίες, ξεχωριστά η κάθε μια, θα συντάξουν τις προτάσεις τους, σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών, και την άνοιξη του 2019 θα συζητήσουν, από κοινού, τις προοπτικές συνεργασίας τους.