Η γερμανική HENSOLDT ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ατρακτίδιο SIGINT, το οποίο προορίζεται για το υπό ανάπτυξη ευρωπαϊκό Eurodrone. Το ατρακτίδιο θα συλλέγει, θα αναλύει και θα διαβιβάζει, σε άλλες φίλιες δυνάμεις, σήματα από συστήματα επικοινωνιών και εκπομπές ραντάρ. Το ατρακτίδιο θα ενσωματώνει τεχνολογίες από την οικογένεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου Kalaetron της εταιρίας. Το κόστος της ανάπτυξης του ατρακτιδίου ανέρχεται στα € 15 εκατομμύρια.

Το τελευταίο μέλος της οικογενείας Kalaetron είναι το ατρακτίδιο ηλεκτρονικού πολέμου Kalaetron Attack, οι δοκιμές του οποίου ολοκληρώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Το Kalaetron Attack ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία AESA και χρησιμοποιείται κυρίως σε αποστολές παρεμβολών εχθρικών ραντάρ σε ευρεία ζώνη συχνοτήτων. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως παθητικός αισθητήρας αναγνώρισης.

Το Eurodrone είναι ένα από τα σημαντικότερα κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα. Σχεδιάζεται ως πλατφόρμα πολλαπλού ρόλου (επιτήρησης, συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης και προσβολής στόχων εδάφους και θαλάσσης). Η πρώτη του πτήση αναμένεται το 2025 και η ένταξη του σε υπηρεσία το 2028. Η έναρξη του προγράμματος έγινε τον Μάιο του 2015 από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία (η Ισπανία εντάχθηκε στο πρόγραμμα το 2017).

Οι βεβαιωμένες παραγγελίες αφορούν σε 20 ολοκληρωμένα συστήματα με 60 μη-επανδρωμένα συστήματα, εκ των οποίων επτά συστήματα για τη Γερμανία, πέντε για την Ιταλία και από τέσσερα για τη Γαλλία και την Ισπανία. Το Eurodrone θα έχει ικανότητα μεταφοράς φορτίου βάρους 2.300 κιλών (μέγιστο βάρος απογείωσης 11.000 κιλά), μήκος 16 μέτρα και άνοιγμα φτερών 26 μέτρα. Θα ενσωματώνει δύο κινητήρες, θα επιτυγχάνει ταχύτητα πλεύσης 500 χιλιόμετρα την ώρα σε υψόμετρο 13.700 μέτρων.