Ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος Safran Group εξετάζει την εγκατάσταση μονάδες επισκευής, συντήρησης και ανακατασκευής κινητήρων αεροσκαφών και ελικοπτέρων στην Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, όπως μεταδίδει το Greek City Times, ότι οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, αν και χρειάζεται να καταβληθούν επιπλέον προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος. Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για μια σημαντική επένδυση σε έναν κλάδο αυξημένης προστιθέμενης αξίας, αλλά και έντασης εργασίας, που θα γεννήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον του γαλλικού ομίλου για την Ελλάδα αναζωπυρώθηκε με τις πρόσφατες επισκέψεις του Έλληνα και του Γάλλου πρωθυπουργού με κορυφαίους Έλληνες και Γάλλους αξιωματούχους σε Παρίσι και Αθήνα αντίστοιχα.

Ωστόσο, ο όμιλος φέρεται να αξιολογεί για τη συγκεκριμένη επένδυση και άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ζυγίζοντας τις ανάγκες των πελατών του, κυρίως αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τους κινητήρες του, αλλά και άλλα ηλεκτρονικά και μηχανολογικά εξαρτήματα που παράγει.

Ο όμιλος Safran εξετάζει ανάλογες υπηρεσίες και για τον αμυντικό κλάδο, όπου ήδη έχει ενεργή παρουσία, καθώς έχει συνεργαστεί με το γαλλικό Naval Group, που θα κατασκευάσει τις φρεγάτες Belharra, την απόκτηση των οποίων συζητά η Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ΝΕWMONEY